Ελλάδα

Ν.Μαριάς : Τεράστια η καταστροφή για τους αλιείς

«Οι Έλληνες αλιείς δεν πρόκειται να δεχτούν το αγροτικό μνημόνιο, που διαλύει τη ζωή τους, τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις τους»

Ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μεταφέροντας τον αναβρασμό που επικρατεί μεταξύ των αλιέων στην Ελλάδα.

Απευθυνόμενος στον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα αλιείας K.Vella,  ο Νότης Μαριάς σχολίασε ότι οι αλιείς έχουν υποστεί τεράστια ζημιά από τα μνημόνια.

 «Μάλιστα από σήμερα, κλιμακώνουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους ενάντια στη φορομπηχτική λεηλασία και στο αντιασφαλιστικό ρεσάλτο στα πενιχρά τους εισοδήματα, αποκλείοντας το λιμάνι του Βόλου και της Νέας Μηχανιώνας στη Θεσσαλονίκη. Στο πλευρό τους και οι αλιείς του Παγγαίου, της Κρήτης, της Φθιώτιδας,  που ετοιμάζουν θερμό Γενάρη ενάντια στην τρόικα και τους δανειστές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευρωβουλευτής. «Απαιτούν δίκαιη ανταμοιβή του κόπου τους. Απαιτούν ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα και θα παλέψουν ενωμένοι με βάση τα δίκαια αιτήματά τους για την ίδια τους την επιβίωση».

φωτογραφία : Ν. Χαλκιαδάκης

Σχόλια