Ελλάδα

Άκαρπη ήταν η τριμερής συνάντηση για τη Softex

Άκαρπη ήταν η τριμερής συνάντηση μεταξύ του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, της διοίκησης της Softex και των εργαζομένων.

Η διοίκηση της επιχείρησης εξέφρασε εκ νέου την απόφαση της μητρικής εταιρείας Bolton Group να διακοπεί η λειτουργία του εργοστασίου στην Ελλάδα.

Το υπουργείο διατύπωσε τη θέση του ότι η διακοπή των εργασιών και το κλείσιμο του εργοστασίου δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά με κανέναν τρόπο. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε ως πρόσχημα την πυρκαγιά του Ιουλίου για να κλείσει την μονάδα, σημειώνοντας ότι η αποζημίωση των ασφαλιστικών εταιρειών δεν αφορούσε στην αποκατάσταση των ζημιών αλλά στην απώλεια κερδών και για τούτο θα ζητήσει το πόρισμα της ανάκρισης για την πυρκαγιά.

Το υπουργείο Εργασίας δεσμεύτηκε εκ νέου ότι δεν θα κάνει αποδεκτή καμία απόλυση και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο πολιτικό και νομικό μέσο για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.

Τέλος, θα εξεταστεί το σύνολο των υποχρεώσεων του oμίλου στην Ελλάδα σε απευθείας επικοινωνία με το υπουργείο Οικονομικών.

Σχόλια