Ελλάδα

Ενημέρωση μαθητών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Την πρώτη συνάντηση για το νέο σχολικό έτος με τους μαθητές που συμμετέχουν στο νέο πρόγραμμα «Νέοι για την Ενέργεια και το Περιβάλλον (Youth for Energy and Environment)» πραγματοποίησε την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου με το Γενικό Λύκειο Γουβών η Περιφέρεια Κρήτης.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής και σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και εισαγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στη συνάντηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, η αντιπεριφερειάρχης για την Ενέργεια και τη Βιομηχανία Βιργινία Μανασάκη επικρότησε την πρωτοβουλία των μαθητών και των καθηγητών τους και επεσήμανε τη σημασία της καλλιέργειας της ενεργειακής συνείδησης μέσα από το σχολείο, ώστε αυτή να εμπεδωθεί και να γίνει τρόπος ζωής.

Η κ. Μανασάκη παρουσίασε εν συντομία την ενεργειακή πολιτική της Περιφέρειας και τις δράσεις που υλοποιεί και προγραμματίζει για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στο πλαίσιο της πρώτης αυτής συνάντησης μοιράστηκε στους μαθητές έντυπο υλικό σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ οι μαθητές απηύθυναν στην αντιπεριφερειάρχη ερωτήσεις σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση και την επιδεικτική λειτουργία του «Sunnyclist», του ηλεκτροκίνητου οχήματος που μελετήθηκε και σχεδιάστηκε από τον μηχανολόγο μηχανικό κ. Μανόλης Τσικανδυλάκη.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο κ. Νίκος Ζωγραφάκης από το Ενεργειακό Κέντρο Κρήτης, οι καθηγητές Γιώργος Πυνηρτζής και Μανόλης Γεωργουλάκης, ο Μανόλης Τσικανδυλάκης (μελετητής του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου) και η Μαρία Συμεωνίδου.

Σχόλια