default-image

Σε εξέλιξη η συνάντηση Παυλόπουλου-Γκάουκ

Ελλάδα
Σε εξέλιξη η συνάντηση Παυλόπουλου-Γκάουκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον Πρόεδρο της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ έχει συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί η υποδοχή με στρατιωτικές τιμές, όπως είχε προγραμματιστεί.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις και γεύμα εργασίας των δύο αντιπροσωπειών, ενώ αργότερα το απόγευμα ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, στην Καγκελαρία.

Κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος στο προεδρικό ανάκτορο, ο Έλληνας πρόξενος στο Αμβούργο Γεώργιος Αρναούτης θα καταθέσει στεφάνι στον τάφο του Χέλμουτ Σμιτ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βερολίνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Λάμερτ, με τον μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνο, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Γερμανο-ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) Ράινερ Χόφμαν και με τον καθηγητή Βασίλειο Φθενάκη, διακεκριμένο επιστήμονα στους τομείς της εκπαίδευσης, της οικογένειας και της ανάπτυξης των παιδιών.

Αύριο ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News