default-image

Οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες των επόμενων ημερών

Ελλάδα
Οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες των επόμενων ημερών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε θέση μάχης βρίσκονται συνδικάτα και αγρότες που ετοιμάζονται να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας ενάντια του σχεδίου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και πριν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή. Οι κινητοποιήσεις για τους αγρότες της Κρήτης όπως αποφασίστηκε χθες στην διάρκεια της συνέλευσης της παγκρήτιας συντονιστικής επιτροπής ξεκινούν από την Τετάρτη ,ενώ η χώρα στο σύνολο της αναμένεται να παραλύσει στις 4 Φεβρουαρίου στα πλαίσια 24ώρης γενικής απεργίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενώ στο απεργιακό «λουκέτο» θα συμμετέχουν οι οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων αντιδρώντας στο νέο Ασφαλιστικό.

Στους δρόμους για την «επιβίωση» τους οι αγρότες.

Στο αγροτικό μέτωπο και σε επίπεδο Ηράκλειου οι συνδικαλιστές δίνουν ραντεβού σε δύο  ημέρες έξω από τα γραφεία του ΟΓΑ, με αποκλεισμό της υπηρεσίας.

Στα Χανιά, την ίδια μέρα, η ΠΑΣΥ και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού προχωρούν σε πανχανιώτικο συλλαλητήριο, στην Αγορά των Χανίων.

 Η Ομοσπονδία καλεί σε συμμετοχή όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους και ενημερώνει ότι τα συλλαλητήρια θα γίνουν με την προοπτική της κλιμάκωσης, σε συνεννόηση με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων.. Μία ημέρα μετά, 21 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κατάληψη του ΟΓΑ από τους αγρότες της Παναγροτικής Συσπείρωσης σύμφωνα με τον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου Αστερουσίων Μανόλη Καρκαβάτσο.

Ενώ από σήμερα αγρότες από την υπόλοιπη χώρα ήδη έχουν βγει στους δρόμους υπό την σημαία της ΠΑΣΥ . Για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, που θα ξεπεράσει τα 1000 τρακτέρ, κάνει λόγο ο Τριαντάφυλλος Τσινούλης, από τη Συντονιστική Επιτροπή μπλόκων Λάρισας, τονίζοντας ότι «η κορύφωση θα είναι στις 20 Ιανουαρίου που θα βγούμε στα Τέμπη».

Παραλύει η χώρα στις 4 Φεβρουαρίου

Σειρά κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες ετοιμάζει και η ΑΔΕΔΥ, πριν το επόμενο μεγάλο συλλαλητήριο και τη γενική απεργία που έχει ήδη αποφασίσει η ΓΣΕΕ. «Σίγουρα θα κάνουμε και άλλες δράσεις μέχρι τις 4 του μήνα, ώστε να γενικευθεί ο αγώνας, αλλά θα το αποφασίσουμε την Τρίτη οπότε και θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή», δήλωσε στο Newpost το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Οδυσσέας Ντριβαλάς.

Όπως είπε αυτό μπορεί να περιλαμβάνει από «μια νέα απεργία και συλλαλητήριο μέχρι καταλήψεις δημόσιων κτηρίων και περιφερειακά συλλαλητήρια σε μεγάλες πόλεις στην επαρχία». Όσον αφορά στο χθεσινό συλλαλητήριο δηλώνει ότι «η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική, όχι βέβαια αυτή που θέλαμε και περιμέναμε αλλά ένα πρώτο δείγμα».

Εικοσιτετράωρη ή 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση εξαγγέλθηκε ήδη για τις 4 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου κ. Γιώργο Νικολιδάκη στο Ράδιο 9,84.

Συγκεκριμένα, από σήμερα Δευτέρα 18/1 έως και την Παρασκευή 22/1 οι δικηγόροι και μηχανικοί ΤΕΕ έχουν αναγγείλει αποχή από τις εργασίες τους.

Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν την Τετάρτη 20/1 και την Πέμπτη 21/1 οι ναυτεργάτες ενώ την Τετάρτη θα απεργήσουν και υπάλληλοι των ΚΕΠ.

Σε στάση εργασίας ((12:00-14:00 και 14:00-16:00) την Πέμπτη 21/1 κατεβαίνουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές ενώ οι Επιστημονικοί φορείς έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο προς το υπουργείο Εργασίας στις 11:30.

Βάλια Μπούη-Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News