Ελλάδα

Προφυλακιστέος ο συζυγοκτόνος της Κοζάνης

Προφυλακιστέος κρίθηκε από ανακριτή και εισαγγελέα μετά από την πολύωρη κατάθεσή του ο 40χρονος από το Βελβεντό, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε την 37χρονη σύζυγό του.

Ο κατηγορούμενος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στον ανακριτή Κοζάνης, εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του, την οποία και ομολόγησε ενώ ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια της συζύγου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος απέδωσε την ενέργεια στη συναισθηματική φόρτιση που τον κυρίευσε λόγω της απόφασης της συζύγου του να φύγει από το σπίτι και να πάρει τα τρία ανήλικα παιδιά τους μαζί της.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο και έκανε λόγο για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχής.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς, ισχυριζόμενος ότι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου διαπληκτίστηκε έντονα με τη σύζυγό του και, όταν εκείνη του εξέφρασε την επιθυμία της να χωρίσουν, την έπνιξε με τα χέρια του, μέσα στο σπίτι τους την ώρα που τα παιδιά τους κοιμόντουσαν.

Στη συνέχεια φόρτωσε τη σορό της στο αγροτικό αυτοκίνητό του και την έθαψε σε χωράφι ιδιοκτησίας του.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης ο 40χρονος φαίνεται ότι πρώτα χτύπησε και μετά στραγγάλισε την άτυχη γυναίκα.

Σχόλια