default-image

Εκτός Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ ο Λ. Γρηγοράκος

Ελλάδα
Εκτός Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ ο Λ. Γρηγοράκος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο θύμα της εκλογής Μητσοτάκη στη ΝΔ ήταν από το... ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, που επανειλημμένα τις τελευταίες μέρες εκφράζεται με κολακευτικά λόγια για το νέο πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά τις συστάσεις της Χαριλάου Τρικούπη δεν άλλαξε τακτική, με αποτέλεσμα η Φώφη Γεννηματά να τον διαγράψει.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημειώνει:

1. Έχουμε επανειλημμένα διακηρύξει με συλλογικές και ομόφωνες αποφάσεις μας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει εφεδρεία ή ουρά, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Νέας Δημοκρατίας.

2. Όποιος θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορούν να είναι προσάρτημα ή δορυφόρος της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, δεν έχει θέση στην κοινοβουλευτική μας ομάδα.

3. Ο κ. Γρηγοράκος με τις δηλώσεις του τη Δευτέρα και τις «προβλέψεις» του για δήθεν προσχωρήσεις βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Νέα Δημοκρατία, υπονόμευσε την ενότητα και συκοφάντησε συναδέλφους του βουλευτές.

Παρότι το γεγονός ότι όταν κλήθηκε για εξηγήσεις, ανασκεύασε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν από δημοσιογράφους, επανέρχεται συνεχώς με νέες δηλώσεις και επιχειρεί συνειδητά να δημιουργήσει σύγχυση και κλίμα ηττοπάθειας στον πολιτικό μας χώρο.

4. Είναι σαφές ότι ο κ. Γρηγοράκος έχει κάνει την επιλογή του. Μπορεί να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει. Εμείς δεν μπορούμε άλλο να παρακολουθούμε τις μεταμορφώσεις του από εβδομάδα σε εβδομάδα και από ημέρα σε ημέρα. Αρκετά πια.

5. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής γνωστοποίησε ότι ο κος Γρηγοράκος δεν ανήκει πλέον στην Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά κάνουν λόγο για «αποστασία» του πρώην υπουργού, ο οποίος είναι από τους πιο στενούς πολιτικούς φίλους του Βαγγέλη Βανιζέλου. «Ξεπέρασε τα όρια της ασέβειας προς τους υπόλοιπους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ», διαμηνύει η Χαριλάου Τρικούπη, που ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για αυτόνομη περίπτωση και ότι όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματος κινούνται σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος.

Το τελευταίο «κτύπημα» του κ. Γρηγοράκου έγινε το πρωί, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, όταν αναφερόμενος στις δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά που τον «φωτογράφιζαν», απάντησε: «Άβυσσος και αποστασία; Να είμαστε και λίγο προσγειωμένοι. Άβυσσος σημαίνει κάτι το τρομερό, εάν δηλαδή από το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ υπάρχει άβυσσος, με το ΚΚΕ και τη ΝΔ τι υπάρχει; Εγώ αυτό που είπα προχθές ήταν αυτονόητο, αποστάτησα; Δεν καταλαβαίνω».

Ο Λάκωνας βουλευτής επανέλαβε ότι «υπάρχει έλλειψη στίγματος... Οφείλει το ΠΑΣΟΚ, αυτή η Δημοκρατική Συμπαράταξη που ήταν κάτι διαφορετικό και δεν προχώρησε, να αναζητήσει νέες προσεγγίσεις, νέες προτάσεις για τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα της χώρας και της οικονομίας και να προτείνει λύσεις».

Πέταξε μάλιστα το «γάντι» στην Φώφη Γεννηματά, δηλώνοντας ότι εκπλήσσεται με την «αγκύλωσή της σε κάτι το παλιό και το παρωχημένο». Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μετά τη διαγραφή Γρηγοράκου, έχει πλέον 16 βουλευτές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News