default-image

Χάρβαρντ: Ελληνική η χειρότερη διαπραγματευτική τακτική του '15

Ελλάδα
Χάρβαρντ: Ελληνική η χειρότερη διαπραγματευτική τακτική του '15

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην πρώτη θέση φιγουράρει η Ελλάδα, σε λίστα του Χάρβαρντ, η οποία περιλαμβάνει τις χειρότερες διαπραγματευτικές τακτικές του 2015.

Η λίστα δημοσιεύτηκε από την Katie Shonk στο ιστολόγιο του «Προγράμματος για τη Διαπραγμάτευση» της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου, και φέρει τον τίτλο οι «Δέκα χειρότερες διαπραγματευτικές τακτικές του 2015.

Οι επιλογές της συντάκτριάς, αυτής της υποκειμενικής λίστας συνοδεύονται από σχετική περιγραφή, η οποία εξηγεί τους λόγους που θεωρεί ότι κάθε μια από αυτές τις διαπραγματεύσεις ήταν αποτυχημένη.

Όσον αφορά την Ελλάδα, το κείμενο αναφέρει ότι ο νυν Πρωθυπουργός προσπάθησε να πετύχει μια συμφέρουσα συμφωνία για ένα νέο πακέτο διάσωσης για την χώρα, υιοθετώντας μια «επιθετική πολιτική» η οποία όμως δεν είχε τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Χωρίς να είναι ικανοποιημένος από τη συμφωνία που υπήρχε στο τραπέζι, αποφάσισε τη διενέργεια δημοψηφίσματος, τα αποτελέσματα του οποίου, έκαναν την ελληνική οικονομία να κατρακυλήσει ακόμα περισσότερο.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η κυβέρνηση να αναγκαστεί να αποδεχτεί ένα ακόμα χειρότερο πακέτο από την Ευρώπη ενώ καταλήγει «Το μάθημα; Ένας συμβιβαστικός τόνος θα σου αποφέρει περισσότερα από την πολιτική των άκρων, όταν έχεις τολμηρά αιτήματα.

Αναλυτικά η λίστα περιλαμβάνει τις χειρότερες τακτικές όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και σε τηλεόραση, αθλητισμό κ.α.

Στη 10η θέση βρίσκεται η διαπραγμάτευση του αθλητή του αμερικανικού ποδοσφαίρου Τζέισον Πιερ - Πολ με τους «Giants», της Νέας Υόρκης για το νέο του συμβόλαιο.

Στην 9η θέση είναι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ με τον Βλάντιμιρ Πούτιν για το θέμα της Κριμαίας.

Στην 8η θέση βρίσκονται τρεις ηθοποιοί από την γνωστή σειρά  «The Real Housewives of New York», οι οποίοι προσπάθησαν αποτυχημένα να αυξήσουν τους μισθούς τους.

Στην 7η θέση είναι η δικαστική διαμάχη του Crooner Robin με την οικογένεια του Marvin Gaye για το τραγούδι του Robin, «Blurred Lines» το οποίο μοιάζει με «Got to give up» του Marvin Gaye.

Την 6η θέση καταλαμβάνει η ανισότητα στους μισθούς του Χόλιγουντ που υπάρχει ανάμεσα στα δύο φύλα.

Στην 5η θέση συγκαταλέγονται οι διαπραγματεύσεις του Έντουαρντ Σνόουντεν με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Στην 4η θέση φιγουράρει η νέα πολιτική διαπραγματεύσεων που αφορά τους μισθούς και εγκαινιάστηκε από τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρίας Reddit προκειμένου να διορθώσει το χάσμα στις μισθολογικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων.

Στην 3η θέση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις που έγιναν μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, με το Ιράν για τα πυρηνικά.

Στη 2η θέση είναι οι διαπραγματεύσεις για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων των ΗΠΑ με την Κούβα.

Στην 1η θέση η διαπραγματευτική πολιτική της Κυβέρνησης Τσίπρα με τους Ευρωπαίους δανειστές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News