default-image

"Ναι" στην επένδυση του χρυσού αλλά ...δεν είμαστε μπανανία

Ελλάδα
"Ναι" στην επένδυση του χρυσού αλλά ...δεν είμαστε μπανανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέλουμε την επένδυση στη Χαλκιδική, αλλά με προϋποθέσεις, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος, κατηγορώντας την Eldorado Gold ότι προσπαθεί να κάνει «πολιτικό σόου» και ότι στέλνει «εκβιαστικά τελεσίγραφα» στην Αθήνα.

Για αντιμετώπιση της Ελλάδας με όρους «μπανανίας» κατηγόρησε την Eldorado Gold ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται πως ο κ.Σκουρλέτης θα έχει συνάντησή με τον διευθύνοντα σύμβουλο της καναδικής πολυεθνικής εταιρείας, Πολ Ράιτ στις 14:00. Ο ίδιος είπε πως «θέλουμε την επένδυση στη Χαλκιδική, αλλά με προϋποθέσεις» σημειώνοντας ότι η πρώτη ερώτηση που θα θέσει στον κ. Ράιτ θα είναι «αν καταλαβαίνει πως η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, κι όχι το Ελ Ντοράντο ή μπανανία». Μάλιστα κατηγόρησε την εταιρεία για «πολιτικό σόου» και «εκβιαστικά τελεσίγραφα».

Ο κ.Σκουρλέτης δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο συνολικής αναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης, προσθέτοντας όμως ότι δεν αποκλείει ούτε το ενδεχόμενο η εταιρεία να προσπαθεί να αποσυρθεί από την επένδυση λόγω της πτώσης στις τιμές του χρυσού.

Υπογράμμισε παράλληλα πως υπάρχουν σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα που θα πρέπει να διευθετηθούν, αναφέροντας ως παραδείγματα με τη μέθοδο της μεταλλουργίας και την κατάσταση του υδροφόρου ορίζοντα.

Στις 13:00 μετά το μεσημέρι ο κ. Σκουρλέτης θα συναντηθεί και με τους εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News