default-image

Ο Κ. Μητσοτάκης νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Ελλάδα
Ο Κ. Μητσοτάκης νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρότι μένουν ακόμη πολλά εκλογικά τμήματα, το αποτέλεσμα είναι δεδομένο πλέον:   ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, θα είναι ο νέος αρχηγός της ΝΔ.  

Στο 75% της επικράτειας το προβαδισμα του Κ. Μητσοτάκη έχει παγιοποιηθεί και βρίσκεται λίγο πάνω από 2.6%, με αυξητικές τάσεις, καθώς ενσωματώνονται τα μεγάλα τμήματα της Αθήνας, όπου κυριάρχησε του συνυποψηφίου του.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr λίγο μετά τις 10.30 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για την νίκη του.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.

Και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να του δώσει συγχαρητήρια για τη νίκη του στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία

Τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι θα γίνει η τελετή παράδοσης παραλαβής όπως ανακοίνωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν ομαλά με λίγα μόνο απρόοπτα και από τα πρώτα αποτελέσματα φαίνεται ενισχυμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σχέση με τον πρώτο γύρο, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει να πάρει την πρώτη θέση.

Η αποχή σε σχέση με τον πρώτο γύρω φαίνεται να κινείται γύρω στο 20% και οι ψηφίσαντες σε αυτήν την δεύτερη Κυριακή κυμαίνονται μεταξύ 300 και 320.000.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, στα περισσότερα τμήμα της επαρχίας της ηπειρωτικής χώρας επικρατεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στα μεγάλα αστικά κέντρα καταγράφεται ισχυρή άνοδος Μητσοτάκη, ενώ στην Κρήτη ο Κυριάκης Μητσοτάκης ισχυροποιεί το προβάδισμα που είχε την πρώτη Κυριακή.

Στο επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχει στηθεί βιντεογουόλ για την μετάδοση των αποτελεσμάτων όπως αυτά φθάνουν από τα εκλογικά τμήματα στα κεντρικά της Συγγρού και την ΚΕΦΕ. Σύμφωνα με αυτά, προηγείται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με διαφορά της τάξης των 5 ποσοστιαίων μονάδων.

Συγκεκριμένα, με καταμετρημένο το 28%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης βρίσκεται στο 53,4% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 46,6%. Ωστόσο, λίγο αργότερα, με καταμετρημένο το 31,5% η «ψαλίδα» έκλεισε, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να βρίσκεται στο 52% και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο 48%.

Στο 48% των καταμετρημένων ψήφων, η επικράτηση Μεϊμαράκη ήταν πλέον οριακή: 50.1% έναντι 49.9%!  Και καθώς ενσωματώνονται τμήματα της Αθήνας, φαίνεται ότι η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News