default-image

Κ. Σημίτης: Αβέβαιο το μέλλον της Ελλάδας

Ελλάδα
Κ. Σημίτης: Αβέβαιο το μέλλον της Ελλάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To μέλλον της Ελλάδας είναι αβέβαιο, προειδοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με άρθρο του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».

«Η οικονομική κρίση, η υψηλή ανεργία, η χαμηλή παραγωγικότητα, η υστέρηση σε όλους τους τομείς και η αδυναμία της Πολιτείας να αντιδράσει είναι μόνιμα φαινόμενα» αναφέρει ο κ. Σημίτης, σε άρθρο του, υπό τον τίτλο «Πραγματικοί αριθμοί, έωλες υποσχέσεις».

«Πολλοί αποδίδουν την κακοδαιμονία κυρίως στους ξένους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο παγκόσμιο κεφάλαιο, στους πολλούς άγνωστους και σκοτεινούς που κινούν τα νήματα που μας κρατούν δέσμιους» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός και προσθέτει ότι «αρνούνται να δεχθούν ότι ο ιός που μας ταλαιπωρεί είναι και εγχώριος».

«Η αιτία του σημερινού τέλματος έγκειται στην άρνηση και αδυναμία μας να προσαρμοστούμε, να μετατραπούμε σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα όσον αφορά τις πολιτικές που εφαρμόζουμε, τους θεσμούς που καθορίζουν τη λειτουργία της Πολιτείας και της κοινωνίας μας» συμπληρώνει.

«Το συντηρητικό βαθύ συναρτημένο με τον αριστερολαϊκισμό και τις φαντασιώσεις μιας ριζοσπαστικής μετάλλαξης του τόπου συντηρούν μια κλειστή, καταπιεστική και οπισθοδρομική κοινωνία που αντιστέκεται στον εκσυγχρονισμό» υπογραμμίζει ο κ. Σημίτης.

Καταλήγοντας, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, καθιστά σαφές ότι «διέξοδος θα υπάρξει μόνο αν αποφασιστικά επιδιώξουμε την προσαρμογή στο σύγχρονο περιβάλλον χωρίς φόβους πισωγυρίσματα δισταγμούς και αναβολές».

"Πυρά" Παπαδημούλη - Καμμένου

Πυρά εναντίον του Κώστα Σημίτη, εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή άρθρο του πρώην πρωθυπουργό στον κυριακάτικο Τύπο.

«Ο κ. Σημίτης ορθά τονίζει τις παθογένειες και την ανάγκη εκσυγχρονισμού. Η αυτοκριτική όμως, για λάθη και σκάνδαλα της οκταετίας του, απουσιάζει» ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης, σε μήνυμά του στο Twitter.

To άρθρο του κ. Σημίτη αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού και εκ μέρους του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

«Ο Σημίτης αφού απέτυχε με τον Ποτάμι αρθρογραφεί για τις εκλογές στη ΝΔ υπέρ υποψηφίου, ο Χριστοφοράκος - Siemens δεν κρατιέται πια» σχολίασε ο κ. Καμμένος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News