Ελλάδα

Έντονες αντιδράσεις και εντός ΣΥΡΙΖΑ από το διορισμό συζύγου βουλευτού

Σάλο και έντονες αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετηθεί ο σύζυγος της βουλευτού του κόμματος, κυρίας Χαράς Καφαντάρη, Αργύρης Αργυρού, στην υπό δημιουργία κρατική εταιρεία "Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε.".

Η διπλή ενέργεια του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη να προχωρήσει σε στελέχωση του Δ.Σ. μιας δημόσιας επιχείρησης που δεν έχει ουσιαστικό αντικείμενο και έργο και να διορίσει σε θέση κορυφής πρόσωπο που συνδέεται συγγενικά με βουλευτή του κυβερνητικού κόμματος προκαλεί αμείλικτα ερωτηματικά.

Πρώτος ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασε την ενόχλησή του για το διορισμό του Αργυρού, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ο κ. Παπαδημούλης καυτηρίασε την τακτική της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας «λάθος σήμα» την επιλογή συγγενών πολιτικών προσώπων «ακόμη και όταν είναι άξια».

«ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι πρωταθλητές στο ρουσφέτι, τα σκάνδαλα και την αναξιοκρατία στη διοίκηση. Ας μην τους δίνουμε δυνατότητα να το παίζουν κήνσορες», τόνισε ο ευρωβουλευτής.

Ζαχαριάδης: «Όταν συγγενής είναι καλύτερος για μια θέση, ας επιλέγουμε το δεύτερο»

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης για την «κομματική» επιλογή.

«Όταν α' βαθμού συγγενής αιρετού είναι ο καλύτερος για μια θέση που προκηρύσσεται δημόσια από την κυβέρνηση, ας επιλέγουμε το δεύτερο καλύτερο», έγραψε σε γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Ζαχαριάδης.

Κούλογλου για Καφαντάρη: «Ο άνδρας της Κλεοπάτρας πρέπει και να φαίνεται τίμιος»

Μέσω Twitter σχολίασε το σάλο που έχει δημιουργηθεί με το διορισμό του συζύγου της Χαράς Καφαντάρη και ο Στέλιος Κούλογλου.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε με νόημα: «Στην κυρία Καφαντάρη θα έλεγα ότι ο άνδρας της Κλεοπάτρας δε φτάνει να είναι αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμιος».

Καραγιαννίδης: «Να παραιτηθεί ο Αργυρίου»

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, κάλεσε τον κ. Αργυρίου να παραιτηθεί, μέσω του προσωπικού του προφίλ στο facebook.

Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ): «Υπάρχει θέμα!»

Η αποκάλυψη της συγγενικής σχέσης προκάλεσε την αντίδραση και των ΑΝ.ΕΛ., με τον κ. Θανάση Παπαχριστόπουλο να σημειώνει ότι «σε αυτό το κομμάτι, το συγγενικό, πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί... Είναι... θέμα!».

Πάντως, από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης επιχείρησε να δικαιολογήσει την ενεργοποίηση της εταιρείας, μιλώντας για τις ενεργειακές ανακατατάξεις που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Υποστήριξε ότι η επιθυμία της Ρωσίας για την κατασκευή του αγωγού παραμένει ισχυρή ενώ σημείωσε ότι ενδιαφέρον έχει εκφράσει και η Ιταλία για τη συμμετοχή στο συνολικό πρότζεκτ. «Υπάρχουν δηλώσεις - και μετά την πτώση του αεροσκάφους - του προέδρου Πούτιν για την αναγκαιότητα του έργου», είπε ο υπουργός, σύμφωνα με το vima.gr, και πρόσθεσε: «Η εταιρεία θα στεγάζεται στο υπουργείο, θα χρησιμοποιεί τα τηλέφωνα και το ρεύμα του υπουργείου. Δε θα έχουμε σπατάλη. Η Ελλάδα έχει την τύχη να είναι από τους προνομιακούς συνομιλητές της Ρωσίας».

Αργυρίου: «Θα προσφέρω αμισθί τις υπηρεσίες μου»

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε εκτός αλλά και εντός ΣΥΡΙΖΑ η τοποθέτησή του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΕΝΕ (Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων) ο σύζυγος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Καφαντάρη, απαντά ότι έχει παραιτηθεί από το μισθό του.

Ο κ. Αργυρίου κάνει λόγο για προσπάθεια να πληγεί η αξιοπιστία της κυβέρνησης και του υπουργού Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτη, αλλά και το πρόσωπο της συζύγου του.

«Σαράντα χρόνια ανιδιοτελούς και ανεξάρτητης επιστημονικής και κοινωνικής πορείας βρέθηκαν στο στόχαστρο της λάσπης του ανεμιστήρα. Σκοπός τους είναι να πλήξουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κου Π. Σκουρλέτη, αλλά και το πρόσωπο της συζύγου μου, βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καφαντάρη, μέσω της επιθέσεως στο δικό μου πρόσωπο, επ' ευκαιρία του διορισμού σαν διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΕΝΕ Α.Ε.

Σκοπός τους είναι ακόμα μια φορά να αποτρέψουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για μια πολύπλευρη ενεργειακή διπλωματία, που μόνο μια ανάσα ανάπτυξης μπορεί να φέρει στην πολύπαθη χώρα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Τους πληροφορώ, όμως, ότι όλες οι προσπάθειες τους, ακόμα μια φορά, θα πέσουν στο κενό, αφού, όπως είναι γνωστό, έχω παραιτηθεί από ολόκληρο το μισθό που θα έπαιρνα από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΕΝΕ Α.Ε. και θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην προσπάθεια της εταιρείας αυτής αμισθί, όπως ανιδιοτελώς προσφέρω τόσο καιρό».

Η κυρία Χαρά Καφαντάρη μιλώντας στο κανάλι "Ε" αναφέρθηκε στην επιστημονική συγκρότηση του συζύγου της, η οποία όπως υποστήριξε αποτέλεσε το κριτήριο για την επιλογή του από τον αρμόδιο υπουργό.

Σχόλια