Ελλάδα

Βράβευσαν τους νεοεισαχθέντες φοιτητές στο Δήμο Πλατανιά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016 στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμβάρι, η καθιερωμένη εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης για την υποδοχή του νέου έτους και τη βράβευση των νεοεισαχθέντων φοιτητών, που κατάγονται από το Δήμο Πλατανιά, σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κισσάμου & Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιο, ενώ χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια ερμήνευσε τμήμα της χορωδίας του Ωδείου της Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου & Σελίνου. Στους επιτυχόντες δόθηκαν από το Δήμο και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πλατανιά έπαινοι καθώς και, με χορηγία της ANEK LINES, ένα δωρεάν εισιτήριο μετ' επιστροφής στη γραμμή Σούδα-Πειραιάς.

Ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης στο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για την επιτυχία τους, τόνισε ότι «η εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών ετών τόσο των μαθητών, όσο και των γονέων και των καθηγητών τους. Οι προσπάθειες όλων μας θα πρέπει να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση της ανεργίας, του μεγαλύτερου κοινωνικού προβλήματος της εποχής μας, έτσι ώστε οι νέοι μας να έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του τόπου μας», τόνισε. Επίσης, αναφερόμενος στους μαθητές που δεν εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, επισήμανε ότι όλοι έχουν δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία που μπορεί να τους προσφέρει καλύτερες επιλογές.

Στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισσάμου & Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος, ο γενικός διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ κ. Αντώνης Καπνισάκης, ο αντιπρόεδρος της ANEK LINES κ. Πρωτοπαπαδάκης καθώς και ο προϊστάμενος της Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Ηλίας Ποντικάκης και ο εκπρόσωπος του ΤΕΙ Χανίων καθηγητής κ. Σταυρουλάκης. Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι του Ν.Π.Δ.Δ και της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΙΚΤΥΝΝΑ, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πλατανιά, διευθυντές των σχολικών μονάδων Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πλατανιά, εκπρόσωποι τοπικών και πολιτιστικών φορέων καθώς και πολλοί συγγενείς και φίλοι των βραβευθέντων. Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα από το Δήμο Πλατανιά.

Σχόλια