Ελλάδα

Μεϊμαράκης: Η ΝΔ δε θα συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση

«Η Ν.Δ. δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση» ξεκαθαρίζει ο υποψήφιος για την ηγεσία Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προσθέτοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ούτε σκοπεύει να με καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε σκοπεύω να πάω... Θεωρώ ότι η σημερινή κατάσταση αναστρέφεται αν υπάρξει άμεσα αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής».

Μιλώντας στη Real News και αναφερόμενος στο διακύβευμα του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνει ότι «στις 10 Ιανουαρίου οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν εκείνον που θεωρούν ότι μπορεί να κάνει τη Ν.Δ. και πάλι πρώτη πολιτική δύναμη, εκείνον που μπορεί να εγγυηθεί τη μετεξέλιξη σε ένα σύγχρονο ζωντανό και συλλογικό κόμμα που θα εμπνεύσει ξανά το σύνολο των πολιτών, εκείνον που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα του κόμματος και την εκ βάθρων ανανέωση της παράταξης σε ιδέες και πρόσωπα».

Σε ερώτηση σχετικά με τις απολύσεις των καθαριστριών επί Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση Σαμαρά, ο κ. Μεϊμαράκης λέει: «Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι μόνο οι απολύσεις είναι μεταρρύθμιση;».

Για την αξιοποίηση των ανθυποψηφίων του για την ανασυγκρότηση του κόμματος και για το χαρακτήρα της Ν.Δ. ο κ. Μεϊμαράκης λέει: «Δεν πιστεύω στις θέσεις αντιπροέδρων. Δε σκοπεύω να αγνοήσω κανέναν, στόχος μου είναι η διεύρυνση της Ν.Δ. και όχι η συρρίκνωση. Όλοι είμαστε στρατιώτες της παράταξης. Η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα που έχει στο DNA της τις αρχές και τις αξίες του ιδρυτή της όπως περιγράφονται στην ιδρυτική διακήρυξη. Πάνω στις αρχές και τις αξίες αυτές θα στηρίξουμε την οργανωτική και ιδεολογική ανασυγκρότηση».

Σε ερώτηση για τον κίνδυνο διάσπασης ο κ. Μεϊμαράκης απαντά, σύμφωνα με το in.gr, ότι «άλλο πράγμα η διάσπαση, άλλο η αποχώρηση κάποιου ή κάποιων προσώπων. Ιστορικά όσοι προσπάθησαν να διασπάσουν την παράταξη αργά ή γρήγορα επέστρεψαν σε αυτή».

Σχόλια