default-image

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε για τη βρόμικη δουλειά

Ελλάδα
Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε για τη βρόμικη δουλειά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοροϊδία χαρακτήρισε τους ισχυρισμός ότι δε θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε για να κάνει τη βρόμικη δουλειά».

Σε συνέντευξη στην τηλεόραση του "Σκάι" ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου για το λαό, ο οποίος πρέπει να ξεσηκωθεί, καθώς με το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση «εισάγεται η διάλυση του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος».

Αναφερόμενος στα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια, είπε ότι οι όλοι οι κυβερνώντες που δημιούργησαν το πρόβλημα λένε τώρα ότι το Ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο και τόνισε πως, «αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, σε 1-2 χρόνια πάλι θα συζητάμε για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού».

«Εγώ λέω πως δεν πρέπει να έλθει το νομοσχέδιο, ο λαός να μην επιλέξει το είδος του φέρετρου για το Ασφαλιστικό», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι σε μια κοινωνία με εργατική-λαϊκή εξουσία το κοινωνικό-ασφαλιστικό σύστημα μπορεί να λυθεί.

Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι το 2016 μπορεί να είναι ακόμα δυσκολότερη χρονιά για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες συλλογικά, όχι με απλές διαμαρτυρίες, αλλά δίνοντας στο συλλογικό αγώνα περιεχόμενο και κατεύθυνση για τη ριζική αλλαγή του συστήματος.

Πρόσθεσε ότι για αυτή την αλλαγή ο λαός πρέπει να έλθει σε σύγκρουση με την Ε.Ε. και την αστική εξουσία, ενώ, απαντώντας σε σχετική παρατήρηση, είπε ότι μεγάλο τμήμα της κοινωνίας εξακολουθεί να πείθεται από το ΣΥΡΙΖΑ, η πορεία του οποίου «είναι νέα μέτρα, νέα μνημόνια και διάψευση των προσδοκιών του λαού».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε από τους εταίρους και την αστική τάξη, που έχουν την πραγματική εξουσία, γιατί μπορεί να κάνει τη βρόμικη δουλειά. Αν είχαν πάρει τέτοια μέτρα οι κυβερνήσεις Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι ο λαός πλέον πρέπει να «πατήσει» στην πείρα του περασμένου έτους από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., «μια πείρα που δεν είχε το 2012» και να αξιοποιήσει τη δύναμή του.

Ερωτηθείς για την στάση του ΚΚΕ στο σύμφωνο συμβίωσης, αφού διευκρίνισε ότι το Κόμμα είχε καταψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης για ετερόφυλα ζευγάρια, πρόσθεσε ότι θέση του Κόμματος είναι η θέσπιση ως καθολικού δικαιώματος και μάλιστα με περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών του πολιτικού γάμου, ενώ περαιτέρω απλούστευση μπορεί να επέλθει και σε διαδικασίες του Αστικού Δικαίου.

Κατέστησε απολύτως σαφές ότι το ΚΚΕ καταδικάζει οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον του σεξουαλικού προσανατολισμού, ενώ πρόσθεσε ότι οι απόψεις του Κόμματος δεν έχουν καμία σχέση ούτε με αντιδραστικές αντιλήψεις ορισμένων εκπροσώπων της Εκκλησίας, ούτε με φασιστικές αντιλήψεις.

Για τη θητεία γυναικών

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία γυναικών που επιθυμούν να υπηρετήσουν στα Σώματα Ασφαλείας, καθώς κάτι τέτοιο «οδηγεί στη στρατικοποίησή τους».

Το ίδιο εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ ως προς τη θέσπιση Στρατιωτικών Λυκείων, προσθέτοντας ότι οι έφηβοι πρέπει να ολοκληρώνουν τη γενική εκπαίδευση.

Ενέταξε, δε, τέτοιες κινήσεις στην «προετοιμασία του εδάφους για συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους».

Δεν απέκρυψε την ανησυχία του ΚΚΕ για τις διεθνείς εξελίξεις, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει ήδη εμπλακεί στον πόλεμο, μέσω της συμμετοχής της σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και μέσω της παροχής διευκολύνσεων.

Επίσης, αναφερόμενος στη ΝΟΤΑΜ της Τουρκίας με την οποία δεσμεύει περιοχές στο Αιγαίο για όλο το χρόνο, τη χαρακτήρισε ως παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Στην παρατήρηση ότι «η Ελλάδα δεν είναι ιμπεριαλιστική χώρα», ο κ. Κουτσούμπας αποσαφήνισε ότι με τον όρο «ιμπεριαλιστική χώρα» εννοείται ότι ο καπιταλισμός στη δοσμένη χώρα είναι μονοπωλιακός.

Πρόσθεσε πως «στην Ελλάδα ο καπιταλισμός είναι μονοπωλιακός», ότι «η αστική της τάξη έχει συμφέροντα» και ότι ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Κοτζιάς, έκανε ξεκάθαρο λόγο για ενεργό συμμετοχή της χώρας στις εξελίξεις στην περιοχή, όπου υπάρχουν περάσματα αγωγών, κοιτασμάτων, μεταφορών κ.λπ.».

Τόνισε επίσης, όπως γράφει το naftemporiki.gr, ότι με δεδομένο το γεγονός πως η Ελλάδα έχει συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής σε κρίσιμους στρατηγικούς τομείς, είναι δυνατή η οικοδόμηση ενός διαφορετικού κοινωνικού-οικονομικού συστήματος με λαϊκή εξουσία, στο πλαίσιο του οποίου και με αποδεσμευμένη τη χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς μπορεί να αναπτυχθούν ισότιμες σχέσεις με όλες τις χώρες.

Ερωτηθείς γιατί το ΚΚΕ αρνείται τη στήριξη σε μια «αριστερή κυβέρνηση», είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει τον κόσμο» και πως η πολιτική του υπηρετεί ξένα προς τους εργαζόμενους συμφέροντα. «Η συμμετοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση», είπε, «δίνει άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική η οποία δε διορθώνεται στο πλαίσιο της Ε.Ε. και της εξουσίας της αστικής τάξης».

«Ας φέρει ένα φιλολαϊκό νόμο και θα τον ψηφίσουμε. Αλλά δε θα φέρει» είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «άγεται και φέρεται από τα μονοπώλια και έχει καταστεί εκ των βασικών πυλώνων του συστήματος, με τη Ν.Δ. να διεκδικεί αντίστοιχο ρόλο ως ο άλλος πυλώνας».

Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κυβερνήσεις συνεργασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News