default-image

Παυλόπουλος σε Τσίπρα: Του χρόνου θα βάλεις γραβάτα

Ελλάδα
Παυλόπουλος σε Τσίπρα: Του χρόνου θα βάλεις γραβάτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενδιαφέροντες διαλόγους με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους υπουργούς και την ηγεσία του στρατού και του κλήρου είχε σήμερα στις 12 το μεσημέρι για πρώτη φορά ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος τους υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για τις καθιερωμένες ευχές.

Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος που είχε με τον πρωθυπουργό στον οποίο «προέβλεψε» ότι του χρόνου θα φορέσει γραβάτα «γιατί θα έχουμε βγει από το Μνημόνιο». «Αλλά θα τη φορέσεις τη γραβάτα τότε» συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος που θυμήθηκε την υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα φορέσει γραβάτα όχι για το Μνημόνιο αλλά για το χρέος.

Και ο πρωθυπουργός απάντησε: «Εγώ έβαλα τον πήχη ψηλά στην πενταετία. Εσύ θα είσαι τότε».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε και με πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στον οποίο είπε, αφήνοντας αιχμές για την προκάτοχό του Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Μπράβο που ξανάφτιαξες τη Βουλή που ξέραμε».

Ο κ. Βούτσης ευχήθηκε για ειρήνη στην Ευρώπη «μπας και πάρουμε κι εμείς κανένα αντίδωρο».

«Τα έχεις καταφέρει πολύ καλά και μπράβο σου» είπε ο κ. Παυλόπουλος στο θερμό τετ α τετ και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη τον οποίο συνέχαρη για τους χειρισμούς του.

Ο κ. Παυλόπουλος συνομίλησε και με τους δημοσιογράφους. Δήλωσε αισιόδοξος ότι τον Ιανουάριο θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και σημείωσε ότι «τότε θα απαιτήσουμε και αυτά που μας αναλογούν όχι μόνο για το χρέος αλλά και για το προσφυγικό».

Στέλνοντας δε μήνυμα σε όσους ευρωπαίους αξιωματούχους κατά καιρούς έχουν αναφερθεί στην έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν, τόνισε ότι «όσοι τα λένε αυτά δεν ξέρουν τι είναι η ζώνη Σένγκεν».

Από την πλευρά τους οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Παυλόπουλο αν θα υπάρξει νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό με τον ίδιο να σχολιάζει απλά ότι «εγώ είμαι εδώ αν το θέλει ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί».

Επίσης διευκρίνισε ότι στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του για την ανάγκη ενότητας, όταν αναφέρθηκε στην ανάγκη ομόνοιας των πολιτικών δυνάμεων, δεν σήμαινε συγκυβέρνηση αλλά προτροπή σε συνεννόηση.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Προεδρική Φρουρά

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην Προεδρική Φρουρά έκοψε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το έργο και το συμβολισμό της Προεδρικής Φρουράς και συνολικότερα το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, παρά την οικονομική κρίση, διατηρούν υψηλό το ηθικό τους και βρίσκονται πάντοτε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση ώστε να εξασφαλίσουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Στην εκδήλωση ήταν παρούσα σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News