Ελλάδα

Πολικές θερμοκρασίες στα βόρεια και παγετός μετά τα χιόνια

Βελτιωμένος είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ανατολικά και τα νότια. Ωστόσο, πολικές είναι οι θερμοκρασίες στη βόρεια Ελλάδα, όπου τα χιόνια διαδέχθηκε ο παγετός.

Αλυσίδες εξακολουθούν να είναι απαραίτητες σε συγκεκριμένα τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου ορισμένων περιοχών, ενώ στην Αττική αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε δρόμους όπου είχαν παρατηρηθεί προβλήματα λόγω του χιονιού.

Σαν να μην πέρασε ποτέ χιονιάς είναι η σημερινή μέρα στη Λαμία, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, με εξαίρεση τη θερμοκρασία που βρίσκεται μεταξύ 5 και 10 βαθμών.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, τα τελευταία προβλήματα, κυρίως από τον παγετό, σε ορεινά χωριά αντιμετωπίστηκαν το πρωί, καθώς τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και των δήμων έριξαν αλάτι εξασφαλίζοντας προσβασιμότητα στους δρόμους.

Έπειτα από την πολύωρη ταλαιπωρία με τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στα όρια της Φθιώτιδας με τη Μαγνησία, μετά τις 10 χθες το βράδυ η διέλευση στα οδικά δίκτυα συνεχίζεται κανονικά και χωρίς αλυσίδες.

Σημειώνεται ότι μέχρι τα μεσάνυχτα είχε ανοίξει το σύνολο του επαρχιακού δικτύου, λόγω της ύφεσης των καιρικών φαινομένων, με συνέπεια να μπορούν τα εκχιονιστικά μηχανήματα να εργάζονται.

Από σήμερα το πρωί που παρατηρείται άνοδος της θερμοκρασίας υπήρξε και η λήξη του συναγερμού για όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς τα καιρικά φαινόμενα παρουσιάζουν ύφεση, ωστόσο ο μηχανισμός της Περιφέρειας, αλλά και των δήμων, παραμένει σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καταστάσεων.

Σχόλια