default-image

Έψαλαν τα κάλαντα στους πολιτικούς

Ελλάδα
Έψαλαν τα κάλαντα στους πολιτικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ολόκληρη την πολιτική ηγεσία της χώρας σήμερα παραμονή της πρωτοχρονιάς.

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος άκουσε τα κάλαντα αρχικά από την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και την Προεδρική Φρουρά ενώ στη συνέχεια έψαλαν τα κάλαντα η Κιβωτός του Κόσμου, Επτανησιακά Πολιτιστικά Σωματεία της Αθήνας, το Χαμόγελο του Παιδιού, η χορωδία και το χορευτικό τμήμα παιδιών του Προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, τα Special Olympic Hellas και η χορωδία του ΟΤΕ.

Στον πρωθυπουργό, τα έψαλαν οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος», αμέσως μετά η χορωδία από μέλη της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας και τέλος η χορωδία παιδιών συλλόγων Βορειοηπειρωτών.

Παρόντες ήταν ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Εορταστική είναι η ατμόσφαιρα σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλαν στον υπουργό, Πάνο Καμμένο, η χορωδία των Ενόπλων Δυνάμεων και η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού.

Στο μήνυμα του, ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι «η χρονιά που έρχεται είναι μία χρονιά ανάκαμψης, μία χρονιά που θα μας δώσει τη δυνατότητα να επανορθώσουμε τα λάθη, τα οποία έγιναν στο παρελθόν και να κλείσουμε τις πληγές». Όπως επεσήμανε, προτεραιότητα για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη νέα χρονιά είναι η βελτίωση ακόμη περισσότερο «των συνθηκών των Ελλήνων στρατευσίμων και των μονίμων στελεχών».

Από παιδιά αστυνομικών, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, στη Συγγρού, άκουσαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα ο πρόεδρος του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης με τη σύζυγό του, ενώ χόρεψε, μπροστά τους, παραδοσιακούς χορούς το χορευτικό τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το ζεύγος Πλακιωτάκη μοίρασε δώρα στα παιδιά, ενώ σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε συγχαρητήρια στα στελέχη της ΕΛΑΣ, τονίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως βασική αρχή να σέβεται τους πολιτικούς και κοινωνικούς θεσμούς.

«Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι δημιουργική, με υγεία, ειρήνη, ασφάλεια σε όλους» ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης.

Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε αυτή τη χρονιά ο λαός μας να μπει στην πάλη, στον αγώνα, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες, δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού άκουσε τα κάλαντα από τη χορωδία του Συλλόγου Φαρακλάδων Κεφαλονιάς «Η Εύγερος» στην έδρα της ΚΕ του κόμματος στον Περισσό.

Ο κ. Κουτσούμπας ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και πρόσθεσε:

«Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού, συνδικαλιστικού κινήματος. Για την ανάπτυξη, προώθηση της λαϊκής, αντικαπιταλιστικής, αντιμονοπωλιακής συμμαχίας, δηλαδή μιας συμμαχίας όλου του λαού, ανεξάρτητα πού ο καθένας πιστεύει αυτή τη στιγμή, αλλά που όμως ταξικά ανήκει, στο λαό, στα λαϊκά στρώματα -είναι δηλαδή εργάτης, αγρότης, αυτοαπασχολούμενος, νέος, γυναίκα των λαϊκών οικογενειών- μια συμμαχία που θα έχει σχέδιο και κατεύθυνση. Ταυτόχρονα με την ενδυνάμωση του ΚΚΕ, που αποτελεί το βασικό πυλώνα, το βασικό στήριγμα σε αυτό τον αγώνα του λαού μας, για να ξημερώσουν πραγματικά καλύτερες μέρες, για ένα καλύτερο αύριο».

«Εύχομαι υγεία, χαρά, προσωπική, οικογενειακή ευτυχία και βεβαίως πολλές ευχές σε όλο τον ελληνικό λαό που στενάζει κάτω από τα βάρβαρα μέτρα μέσα σε αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης» κατέληξε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News