default-image

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο στράτευσης των γυναικών

Ελλάδα
Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο στράτευσης των γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατηγορηματικός, ότι δεν υπάρχει κάποια συζήτηση στην κυβέρνηση για το θέμα των στρατιωτικών λυκείων, εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Φίλης: «Δεν υπάρχει κάποια σκέψη στην κυβέρνηση για το θέμα αυτό, ούτε κάποια συζήτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, κρατώντας σαφείς αποστάσεις από τις απόψεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου για τα Στρατιωτικά Λύκεια και τη στράτευση γυναικών.

Οι απόψεις του κ. Καμμένου για τα στρατιωτικά Λύκεια γυναικών, δεν αποτελούν προϊόν κάποιου νομοθετικού εργαλείου, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελος. «Είναι απόψεις που δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης», είπε στο ΒΗΜΑ 99,5.

Αν ήμασταν απολύτως σύμφωνοι σε όλα, θα ήμασταν και στο ίδιο κόμμα, είπε για να συμπληρώσει: «Επειδή γίνονται παρερμηνείες, μπορώ να σας πω ότι αυτό που δυστυχώς έχει υποβαθμιστεί σαν ανακοίνωση, είναι αυτό που εγώ οφείλω να ανακοινώσω: ότι κατατέθηκε νομοσχέδιο από το υπουργείο Άμυνας, το οποίο είναι τώρα στη Βουλή και περιλαμβάνει σύστημα μοριοδότησης για τις μεταθέσεις όλων των οπλιτών και των αξιωματικών, ώστε να ξεφύγουμε από το ρουσφέτι και από τα σκοτεινά σημεία αυτής της λειτουργίας.

» Και ταυτόχρονα περιλαμβάνει και την πεντάμηνη παραμονή των οπλιτών στην παραμεθόριο, ίσως να ενισχυθεί πραγματικά ο σκοπός της Εθνικής Άμυνας. Νομίζω ότι αυτή είναι η ατζέντα. Δεν είναι στην ατζέντα αυτή την στιγμή της κυβέρνησης κάποια άλλη συζήτηση, μπορεί να αποτελούν απόψεις αυτά.

»Δεν υπάρχει ζήτημα όσον αφορά στο κυβερνητικό πρόγραμμα, για το οποίο έχουμε δεσμευτεί μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις. Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης τέτοιες προτάσεις. Νομίζω ότι ήμουν παρών σε όλη τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή και γνωρίζω πολύ καλά και τον προγραμματισμό του Υπουργείου, ο οποίος, όπως σας είπα, έχει κατατεθεί».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Ρήγας: «Η πολιτική της κυβέρνησης θα καθοριστεί στο κυβερνητικό συμβούλιο. Δεν πρέπει να δίνουμε τόση έκταση στις προσωπικές απόψεις που εξέφρασε ο κ. Καμμένος και δεν θα πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν τόσο μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, να χρησιμοποιούν τις δηλώσεις αυτές για να δημιουργήσουν ζήτημα από το πουθενά» δήλωσε στον ΣΚΑΙ.

Όπως είχε γράψει το Έθνος της Κυριακής, το σχέδιο Καμμένου περιλάμβανε υποχρεωτική στράτευση γυναικών που διεκδικούν θέση σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό, καθώς και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες.

Παράλληλα, το σχέδιό του για ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων προβλέπει δημιουργία στρατιωτικών λυκείων. Το θέμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός «γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος» ανέφερε το Ποτάμι, ενώ το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για νέο παραλήρημα του υπουργού Άμυνας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News