default-image

Κ. Μητσοτάκης: Θα πάω τον Βαρουφάκη σε εξεταστική

Ελλάδα
Κ. Μητσοτάκης: Θα πάω τον Βαρουφάκη σε εξεταστική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Μητσοτάκης: Θα πάω τον Βαρουφάκη σε εξεταστική για τα capital controls

Τη σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής της Βουλής, η οποία θα διερευνήσει τη ζημιά που προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. στο τραπεζικό σύστημα και το Δημόσιο με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εφόσον κερδίσει τις εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού, προαναγγέλλει ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωσή του σήμερα, Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".

Στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης εγγυάται ότι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα κινήσει όλες τις διαδικασίες για να διερευνηθεί η σκοτεινή αυτή υπόθεση από εξεταστική επιτροπή του Κοινοβουλίου, όπως και ότι θα αποδοθούν ευθύνες που θα αποδειχτεί ότι βαρύνουν κυβερνητικά στελέχη για τη ζημιά που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο.

«Έγκαιρα και χωρίς να γνωρίζω το ντοκιμαντέρ του Πολ Μέισον τόσο με άρθρο μου στην εφημερίδα "Καθημερινή" όσο και με ερώτησή μου προς τον υπουργό Οικονομικών είχα μιλήσει για την ανάγκη σύστασης εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής για την τεράστια ζημιά που προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. στο τραπεζικό σύστημα και το Δημόσιο με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης.

«Ανέδειξα μάλιστα τότε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με άρθρο του τον Απρίλιο του 2013 στο Protagon και με τίτλο "Να Αφελληνιστούν", είχε προβλέψει την πορεία που τελικά ακολούθησε το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριζε ότι "όσοι από εμάς θέλουμε την Ελλάδα να ορθοποδεί εντός της Ευρωζώνης δεν μπορούμε παρά να υποστηρίξουμε ότι οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν πραγματικά ευρωπαϊκές. Με άλλα λόγια, να αφελληνιστούν άμεσα!". Γιατί έπρεπε να γίνει αυτό; Διότι, κατά τον κ. Βαρουφάκη, "η μόνη βιώσιμη λύση είναι οι τράπεζες να αφελληνιστούν ... αφήνοντας εκτός νυμφώνος τη διαπλοκή Ελλήνων πολιτικών και Ελλήνων τραπεζιτών"», σημειώνει ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος», συνεχίζει ο κ. Μητσοτάκης. «Με εμένα πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αυτά δε θα ξεχαστούν. Εγγυώμαι ότι θα διερευνηθούν από μια εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή της Βουλής η οποία θα κληθεί να αξιολογήσει κατά πόσον η προφητεία του κ. Βαρουφάκη εκπληρώθηκε στο ακέραιο από μνημειώδη αδεξιότητα ή βάσει σχεδίου. Και βέβαια να διερευνήσει αν υπάρχουν ευθύνες για την τεράστια ζημιά που προκλήθηκε στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και το Δημόσιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ».

«Θα κάνω ξανά τη Ν.Δ. μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και σύντομα κυβέρνηση»

Την ίδια ώρα, σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα "Real News" ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι «την 1η Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θα είναι ένα άλλο κόμμα έτοιμο να κυβερνήσει».

«Παρότι μας μένει πολύ λίγος χρόνος μέχρι τη 10η Ιανουαρίου, θα κάνω προσπάθεια να τους πείσω ότι μπορώ να υλοποιήσω την εντολή τους για αλλαγή σελίδας και ανανέωση στη Νέα Δημοκρατία. Να τους πείσω ότι μαζί με τον Άδωνι, αλλά και τους πολίτες που επέλεξαν τον Απόστολο και τον Βαγγέλη, μπορούμε να κάνουμε ξανά τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και σύντομα κυβέρνηση», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο μήνυμα ενότητας για την επόμενη ημέρα, αλλά και προοπτική νίκης για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εφόσον ο ίδιος είναι ο νικητής στην αναμέτρηση της 10ης Ιανουαρίου.

Για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της ιστορικής διαίρεσης Καραμανλικών-Μητσοτακικών επισημαίνει ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε το 2016 με όρους 1990», ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναινέσει για οικουμενική κυβέρνηση αλλά με έναν «αξιόπιστο πρωθυπουργό». Χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι «με τον κ. Τσίπρα δε θα συναινέσω ποτέ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News