Ελλάδα

Συνάντηση Κουτσούμπα με αντιπροσωπεία συνδικάτου ΟΤΑ

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων στα 5μηνα και του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συνδικάτου, Σπύρο Κωσταντά.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι 33.000 άτομα από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, παραμονές Χριστουγέννων, ξαναβγαίνουν στην ανεργία χωρίς επίδομα ανεργίας και χωρίς καμία άλλη στήριξη. Επεσήμαναν τους αγώνες τους το προηγούμενο διάστημα για πληρωμή των δεδουλευμένων τους, ενάντια στις άθλιες συνθήκες εργασίας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, επίδομα ανεργίας, όπως επίσης και το αίτημά τους να μη δουλεύει κανένας με μισθό κάτω των 751 ευρώ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε την έμπρακτη συμπαράσταση του Κόμματος, αλλά και των εκλεγμένων κομμουνιστών στους δήμους, στον αγώνα τους και τόνισε πως οι δυνάμεις του ΚΚΕ θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό τους. Ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί ουσιαστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ιδιαίτερα για το επίδομα ανεργίας που πρέπει να τους δοθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να εξασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τέλος τόνισε ότι το ΚΚΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου ν' αναδειχθούν και να δοθούν λύσεις στα προβλήματά τους και τους κάλεσε να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Σχόλια