default-image

Καταγγελία για δασκάλα που φέρεται να χτύπησε μαθητή της

Κρήτη
Καταγγελία για δασκάλα που φέρεται να χτύπησε μαθητή της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια πρωτοφανής καταγγελία έχει προκαλέσει σοκ στο Ρέθυμνο και έχει αναστατώσει σχολική μονάδα, η οποία βρίσκεται περιφερειακά της πόλης.

Υπάρχει μητέρα η οποία ισχυρίζεται πως δασκάλα χτύπησε το παιδί της στο κεφάλι και μάλιστα έχει προσκομίσει βεβαίωση από το νοσοκομείο. Η εκπαιδευτικός αρνείται πως έχει σηκώσει χέρι στο μαθητή της, ωστόσο έχει διαταχθεί σε βάρος της Ένορκη Διοικητική εξέταση από την προϊσταμένη Αρχή προκειμένου να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί.

Το περιστατικό κατήγγειλε με έγγραφη αναφορά της προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η μητέρα του μαθητή. Στην αναφορά της αναφέρει πως ο γιος της τής εκμυστηρεύτηκε πως η δασκάλα του τον χτύπησε με βιβλίο στο κεφάλι. Το ίδιο απόγευμα το παιδί παραπονέθηκε ότι πονάει στο σημείο του χτυπήματος, οπότε εκείνη το μετέφερε στο νοσοκομείο, από το οποίο της δόθηκε βεβαίωση ότι είναι χτυπημένο στο μέτωπο και έχει οίδημα. Τη βεβαίωση αυτή έχει επισυνάψει η μητέρα στην αναφορά της προς την Πρωτοβάθμια.

Η μητέρα, εκτός από το συμβάν καθεαυτό, καταγγέλλει επίσης ότι το σχολείο δεν έδωσε τη δέουσα σημασία στις διαμαρτυρίες και στα παράπονά της. Ισχυρίζεται πως από το σχολείο έχει γίνει προσπάθεια διαστρέβλωσης και υποβάθμισης του περιστατικού χωρίς καν να έχει ληφθεί υπόψη η ψυχολογία του παιδιού.

Κατόπιν αυτών και παρά το γεγονός πως η εκπαιδευτικός αρνείται πως έχει χτυπήσει το παιδί, από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου παραγγέλθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου Στάθης Κοντογιάννης δήλωσε πως «... η σχολική μονάδα, η οποία βρίσκεται σε περιοχή περιφερειακά της πόλης του Ρεθύμνου, βρίσκεται σε αναστάτωση», και για το λόγο αυτό διέταξε η ΕΔΕ να γίνει άμεσα.

Μάλιστα, επισήμανε ότι στο πλαίσιο των καθηκόντων του κάλεσε και τις δύο πλευρές για να μιλήσουν, αλλά η μητέρα εμμένει στην πρόθεσή της να φτάσει η υπόθεση στα πειθαρχικά όργανα. «Η δασκάλα αρνείται ότι βιαιοπράγησε και δη ότι χτύπησε το παιδί στο κεφάλι με βιβλίο», ανέφερε ο κ. Κοντογιάννης.

«Ο νόμος ορίζει το τι πρέπει να γίνει στις περιπτώσεις αυτές και όλα θα γίνουν κατά γράμμα, ώστε να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις», υπογράμμισε ο κ. Κοντογιάννης, σημειώνοντας ότι άσχετα από το τι έχει καταλάβει ο καθένας «...ο αρμόδιος διευθυντής στον οποίο δόθηκε η εντολή της ΕΔΕ θα βγάλει το πόρισμά του, το οποίο θα πάρει το δρόμο του προς τα αρμόδια διοικητικά όργανα».

Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News