default-image

Το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο, όχημα για προβληματικές ρυθμίσεις

Ελλάδα
Το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο, όχημα για προβληματικές ρυθμίσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ερώτημα αν η κυβέρνηση είναι «αξιακά ετερόκλητη» ή τελικώς είναι «αξιακά ομοιογενής», έθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αιχμή την αρνητική τοποθέτηση του κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, στο Σύμφωνο Συμβίωσης.

«Οι δήθεν διαφωνίες επί ζητημάτων ηθικής ή εθνικής ευαισθησίας στην πραγματικότητα λειτουργούν ως πρόσχημα, ως άλλοθι για να εφαρμόζεται μία πολιτική, η οποία έχει ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τέτοια όμως που να επιτρέπει στην υπάρχουσα κλειστή ομάδα εξουσίας, να διαχειρίζεται την εξουσία, να τη νέμεται χωρίς καμία προγραμματική και θεσμική εγγύηση» είπε ο κ. Βενιζέλος κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια.

Ακόμη επισήμανε ότι το νομοσχέδιο αυτό - που στηρίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη - έχει μετατραπεί σε ένα όχημα, στο οποίο επιβιβάζονται διάφορες ρυθμίσεις, ορισμένες από τις οποίες είναι θεσμικά προβληματικές έως και προσβλητικές.

Όπως τόνισε πάνω στη λογική αυτή, οικοδομείται και η παρέμβαση που γίνεται με το νομοσχέδιο αυτό, στο χώρο της δικαιοσύνης, λέγοντας πως η διάταξη με την οποία επεκτείνεται η ατομική πειθαρχική αρμοδιότητα των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων, μειώνει το επίπεδο προστασίας της εσωτερικής ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών και εισαγγελέων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News