default-image

Μαριάς από τη Μυτιλήνη: Όχι στο ξεπούλημα των αεροδρομίων

Ελλάδα
Μαριάς από τη Μυτιλήνη: Όχι στο ξεπούλημα των αεροδρομίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη στρατηγική σημασία που έχουν για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας αλλά και για την τουριστική βιομηχανία μας τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, που «ξεπούλησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.», επισήμανε σε δήλωσή του από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης "Οδυσσέας Ελύτης" ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς στις 19 Δεκεμβρίου.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λέσβο, όπου ενημερώθηκε από εκπροσώπους των αρμόδιων Αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις προσφυγικές ροές στο νησί, ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε και στο ζήτημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που η κυβέρνηση ξεπούλησε, υπακούοντας στις εντολές της τρόικας.

«Καταγγέλλουμε την ανάλγητη αυτή ενέργεια της κυβέρνησης», είπε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και πρόσθεσε: «Όλα τα αεροδρόμια των νησιών του Αιγαίου είναι στρατηγικής σημασίας για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας, ιδίως σε μία στιγμή έντασης των ρωσοτουρκικών σχέσεων και σε μία φάση όπου οξύνεται ο πόλεμος στη Συρία».

Αναφερόμενος στην περιβόητη Fraport ο Νότης Μαριάς είπε: «Η κρατική αυτή γερμανική εταιρεία απέκτησε κυρίαρχη μονοπωλιακή θέση στην τουριστική αγορά της πατρίδας μας και έχει πλέον τη δυνατότητα να καθοδηγεί τις τουριστικές ροές προς τα νησιά του Αιγαίου. Μέτοχος της Fraport είναι η Loufthansa και μ' αυτόν τον τρόπο η Fraport, η Loufthansa και οι Γερμανοί tour operators μετατρέπουν τον ελληνικό τουρισμό σε τσιφλίκι τους».

Ο Νότης Μαριάς κατήγγειλε τις ενέργειες της κυβέρνησης προσθέτοντας ότι η συμφωνία παραβιάζει τις διατάξεις του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί ελεύθερου ανταγωνισμού και περί κρατικών ενισχύσεων.

«Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μ' όλους τους πολίτες για την ανατροπή στην πράξη αυτής της παράνομης απόφασης», είπε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής.

Δείτε τη δήλωσή του στο βίντεο που ακολουθεί:

Στην Κέρκυρα ο Νότης Μαριάς την Τετάρτη

Εντωμεταξύ, σε εκδήλωση με θέμα το ξεπούλημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στη γερμανική κρατική Fraport, που διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Δήμος Κέρκυρας την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, θα μετάσχει και θα μιλήσει ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην Ιόνιο Βουλή της Κέρκυρας στις 20:30 το βράδυ, εντάσσεται στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης, η οποία γίνεται παράλληλα με το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα στην περιοχή για να πάρουν θέση οι πολίτες στο θέμα.

Ο Νότης Μαριάς έχει καταγγείλει κατ' επανάληψιν το ξεπούλημα των ελληνικών αεροδρομίων και τις επιπτώσεις του στον τουρισμό και στην εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας, τόσο στη σχετική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου των Ιονίων Νήσων που έγινε την 1η Αυγούστου στη Ζάκυνθο, όσο και στην Ευρωβουλή, με γραπτή ερώτηση που κατέθεσε στις 27/8. Επισήμανε τότε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. συμφώνησε στην παραχώρηση των 14 αεροδρομίων (για 40 συν 10 χρόνια) στη γερμανική Fraport, κατά παράβαση των κανόνων περί ελεύθερου ανταγωνισμού. Ως γνωστόν, ανέφερε στην παραπάνω ερώτησή του ο Νότης Μαριάς ότι «μέτοχοι της Fraport είναι το γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Έσσης με ποσοστό 31,35%, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Έσσης με ποσοστό 20,2%, η Lufthansa με ποσοστό 8,45% και η αυστραλιανή επενδυτική εταιρεία Rare Infrastructure Limited. Έτσι η Fraport AG αποκτά κυρίαρχη μονοπωλιακή θέση στον τομέα της εκμετάλλευσης αεροδρομίων στην Ε.Ε. κατά παράβαση των κανόνων της Ένωσης περί ελεύθερου ανταγωνισμού».

Πλην όμως, αν και παρήλθαν 4 μήνες από την κατάθεση της εν λόγω ερώτησης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά παράβαση κάθε σχετικού κανόνα δεν έχει μέχρι σήμερα απαντήσει στην ερώτηση τηρώντας σιγήν ιχθύος.

Επιπλέον ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής έκανε και δεύτερη δυναμική παρέμβαση για το σκανδαλώδες ξεπούλημα των ελληνικών αεροδρομίων στις 12 Νοεμβρίου. Με ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες κατήγγειλε ότι τα ελληνικά αεροδρόμια γερμανοποιούνται και ο ελληνικός τουρισμός μετατρέπεται πλέον σε γερμανικό τσιφλίκι και αυτό είναι κάτι που δεν θα το επιτρέψει ο ελληνικός λαός. Εξάλλου, την περασμένη εβδομάδα επανήλθε στο θέμα από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, όπως προαναφέρεται, λέγοντας ότι τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, που ξεπουλά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. είναι στρατηγικής σημασίας για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας, ιδίως σε μία στιγμή έντασης των ρωσοτουρκικών σχέσεων και σε μία φάση που οξύνεται ο πόλεμος στη Συρία.

Δείτε την παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 12 Νοεμβρίου ενάντια στη γερμανοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News