default-image

Συνεδριάζει την Τρίτη το δ.σ. της ΚΕΔΕ

Ελλάδα
Συνεδριάζει την Τρίτη το δ.σ. της ΚΕΔΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεδριάζει το πρωί της Τρίτης το διοικητικό συμβούλιο (δ.σ.) της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με κύρια θέματα την πορεία των έργων ΕΣΠΑ και τη χρηματοδότησή τους, τη μη καταβολή των πόρων στους δήμους σύμφωνα με τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών, τη χρηματοδότηση ληξιπρόθεσμων οφειλών ΟΤΑ κ.ά.

Τη Δευτέρα, αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με επικεφαλής τον πρόεδρο της Γιώργο Πατούλη συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, με τα οικονομικά των δήμων και τη μεταναστευτική - προσφυγική κρίση να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Η συνάντηση, έγινε στο πλαίσιο της απόφασης της ΚΕΔΕ για ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η αντιπροσωπεία της, ενημέρωσε τον Δημήτρη Κουτσούμπα για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των δήμων, υπογραμμίζοντας ότι παρά τις συνεχείς περικοπές πόρων που έχει υποστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια, ο προϋπολογισμός για το 2016 προοιωνίζεται εξίσου δυσμενής για την αυτοδιοίκηση, καθώς προβλέπονται εκ νέου περικοπές.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο, τόνισε ο Γιώργος Πατούλης, και δεν μπορούν να κατηγορούν την αυτοδιοίκηση για τα χρέη της χώρας, όταν ευθύνεται μόνο για το 1%. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, άσκησε κριτική στον τρόπο που πολιτεύεται η κυβέρνηση, καθώς -όπως σημείωσε- πολλές φορές αιφνιδιάζει με τις αποφάσεις της και τις ρυθμίσεις που εισάγει, όπως για παράδειγμα η παράταση των συμβάσεων στην καθαριότητα, που έγινε χωρίς βεβαίως να υπάρχει πρόβλεψη για το πώς θα καλυφθεί το κόστος.

Επίσης, ο Γ. Πατούλης, ενημέρωσε τον Δημ. Κουτσούμπα για την πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ να προχωρήσει στη συγκρότηση Επιτροπής στην οποία θα ζητηθεί να συμμετέχει σε αυτήν και εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, προκειμένου να καταθέσει ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο.

Αύριο το πρωί, θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, με κύρια θέματα την πορεία των έργων ΕΣΠΑ και η χρηματοδότησή τους, η μη καταβολή των πόρων στους δήμους σύμφωνα με τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών, η χρηματοδότηση ληξιπρόθεσμων οφειλών ΟΤΑ κ.ά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News