Ελλάδα

Η προκήρυξη για την επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ βρέθηκε σε καφάο

Φάκελος με στικάκι μέσα σε ΚΑΦΑΟ, το οποίο περιλαμβάνει -σύμφωνα με πληροφορίες- κείμενο ανάληψης ευθύνης για την τρομοκρατική επίθεση στον ΣΕΒ, βρέθηκε πριν από λίγο στον οδό Εμμανουήλ Μπενάκη στα Εξάρχεια.

Ο φάκελος θα εξεταστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να διαπιστωθεί εάν όντως το κείμενο αναφέρεται στην επίθεση στον ΣΕΒ.

Προηγήθηκε τηλεφώνημα αγνώστου που ειδοποιούσε για την ύπαρξη του φακέλου στον ΔΟΛ.

Η έκρηξη στον ΣΕΒ είχε σημειώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα στις 24 Νοεμβρίου ενώ είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στο «Βήμα» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ένας άγνωστος άνδρας, σύμφωνα με το ethnos.gr, έκανε λόγο για τοποθέτηση βόμβας και για έκρηξη εντός 40 λεπτών. Ο άνδρας είχε πει με αλλοιωμένη τη χροιά της φωνής του: «Έχει τοποθετηθεί βόμβα στο κτήριο του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος. Θα γίνει έκρηξη σε 40 λεπτά. Δεν είναι φάρσα».

Τηλεφώνημα για ύπαρξη προκήρυξης για τη βόμβα στο ΣΕΒ

Αν και σύμφωνα με τους επιτελείς της ΕΛΑΣ, η βόμβα ήταν μέτριας ισχύος, λόγω του ωστικού κύματος και του σχετικά κλειστού χώρου, στην οδό Ξενοφώντος, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές, κυρίως από σπάσιμο τζαμιών, τόσο στον ΣΕΒ, όσο και στα απέναντι κτίρια και κυρίως στο ξενοδοχείο «Αμαλία», σε ένα βενζινάδικο και σε γραφεία.

Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, γιατί αποκλείστηκε έγκαιρα ο χώρος και ειδοποιήθηκαν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου να μείνουν στα δωμάτιά τους οι πελάτες.

Σχόλια