default-image

Ιερώνυμος: Η Ελλάδα έχει πόνο, αλλά έχει αισιοδοξεί, ελπίζει και αγαπάει

Ελλάδα
Ιερώνυμος: Η Ελλάδα έχει πόνο, αλλά έχει αισιοδοξεί, ελπίζει και αγαπάει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα έχει πόνο, αλλά έχει και αποθέματα αισιοδοξίας, ελπίδας και αγάπης», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την τελετή εγκαινίων του κτιρίου της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Εκκλησιαστικού Οίκου Ευγηρίας "Ο Καλός Σαμαρείτης", στη Ν. Φιλαδέλφεια, το οποίο ανακαινίστηκε.

Μάλιστα, εξέφρασε τη σκέψη του να κορνιζάρει ένα γράμμα αγάπης που δέχθηκε από γυναίκα της Πτολεμαΐδας, η οποία κόλλησε πάνω στην επιστολή δύο ευρώ, ποσό που είχε τη δυνατότητα, για να συνεισφέρει στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας. «Για να μας θυμίζει τη δραχμή της χήρας. Να μας θυμίζει την υποχρέωση και την αγάπη που έχουμε όλοι να βοηθάμε», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος.

Ο Οίκος Ευγηρίας ανήκει στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας και στα εγκαίνια παρέστησαν ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ, κληρικοί, οι δήμαρχοι Φιλαδέλφειας και Νέου Ηρακλείου, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων, και πλήθος κόσμου.

Ο αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον μητροπολίτη και τους συνεργάτες του για το έργο αυτό, αλλά και τους δωρητές που βοήθησαν στην ανακατασκευή του Οίκου Ευγηρίας, με την επισήμανση πως «σήμερα είναι έντονο το αίτημα να βοηθάμε τον πλησίον μας, και τα προβλήματα τα βλέπουμε καθημερινά στη ζωή μας». Τέλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε «την κοινωνία να μην τη χωρίζουν τα χρώματα και οι παρατάξεις» και συμπλήρωσε πως «όλα αυτά έρχονται και παρέρχονται. Η αγάπη είναι αυτή που μένει. Δεν χάνεται αυτή η αγάπη. Κι αυτό είναι ένα έργο αγάπης».

Στη συνέχεια, τίμησε τους μεγάλους ευεργέτες Τουφίκ Χούρι με το ύψιστο παράσημο της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, και τον Τζορτζ Χάλακ με τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Γεωργίου.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις και τα δωμάτια του Οίκου Ευγηρίας και συνομίλησε με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται εκεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News