default-image

Επτά μικροί συγγραφείς μάς μαγεύουν με τις ιστορίες τους

Ελλάδα
Επτά μικροί συγγραφείς μάς μαγεύουν με τις ιστορίες τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαράντα και πλέον χριστουγεννιάτικες ιστορίες έγραψαν μαθητές όλων των τάξεων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στα πλαίσια της χριστουγεννιάτικης δράσης του Συλλόγου Γονέων. Η επιλογή έγινε και κάποιες από αυτές ήδη τυπώθηκαν σε βιβλίο…

Σε συνεργασία με πολύ γνωστό βιβλιοπωλείο του Ηρακλείου οι μαθητές του 15ου Δημοτικού κλήθηκαν να γράψουν τη δική τους μαγική και πρωτότυπη μικρή ιστορία, με σκοπό κάποιες από αυτές να εικονογραφηθούν, να εκδοθούν και να στολίσουν τη χριστουγεννιάτικη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου μαζί με άλλα δρώμενα.

Μάλιστα, τα έσοδα αυτής της δράσης είναι για καλό σκοπό, καθώς θα δοθούν στο Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία "Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή".

Από τις 40 και πλέον υπέροχες ιστορίες που έγραψαν τα παιδιά, επιλέχθηκαν με μεγάλη δυσκολία 5 ιστορίες και 2 εκτός συναγωνισμού, από την επιτροπή που αποτελείται από την εκπαιδευτικό του σχολείου κ. Μαργαρίτα Γρηγορακάκη και την υπεύθυνη δημιουργικής γραφής και συγγραφέα κ. Μαρία Δασκαλάκη.

Οι 7 αυτές ιστορίες εκδόθηκαν σε ένα πολύ όμορφο βιβλίο και την ερχόμενη Δευτέρα 21/12/2015 το βιβλιοπωλείο του κ. Δοκιμάκη θα το διαθέσει στο κοινό.

Οι μικροί μας συγγραφείς θα κληθούν στα πλαίσια της εκδήλωσης να αφηγηθούν στο κοινό την ιστορία τους και να μας μαγέψουν, ενώ ο κ. Δοκιμάκης έχει φροντίσει για δώρα σε όλα τα παιδάκια που θα παραβρεθούν...

Οι επτά ιστορίες

• Τάξη Α' - "Τα χαρούμενα Χριστούγεννα"

• Τάξη Β' - "Ο μπαμπάς του Ρόμπερτ"

• Τάξη Γ' - "Ο Μαύρος Κουραμπιές"

• Τάξη Δ' - "Μια μικρή χριστουγεννιάτικη ιστορία"

• Τάξη Ε' - "Ο χιονάνθρωπος στη χώρα των θαυμάτων"

Εκτός συναγωνισμού

• "Ένα παιδί στο Βόρειο Πόλο"

• "Το υπέροχο δώρο του Αϊ-Βασίλη"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News