default-image

Η φύλαξη των συνόρων αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας

Ελλάδα
Η φύλαξη των συνόρων αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Άστραψε και βρόντηξε" ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής κ. Νότης Μαριάς στην παρέμβασή του για την περιβόητη νέα ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, που οι δανειστές φιλοδοξούν κι απεργάζονται σχέδια για να της αναθέσουν τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, με το πρόσχημα των αυξημένων προσφυγικών ροών.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο χθες Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, ο Νότης Μαριάς είπε ότι «το σχέδιο για την ίδρυση Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής επιχειρεί ύπουλα και από την πίσω πόρτα να υφαρπάξει το κυριαρχικό δικαίωμα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να φυλάσσουν τα σύνορά τους. Η φύλαξη των συνόρων, ειδικά για την Ελλάδα, αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας, λόγω της γειτνίασης με την Τουρκία αλλά και τα Σκόπια και την Αλβανία, που έχουν εκδηλώσει αμφισβητήσεις κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας».

Ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής ανέφερε ότι η πατρίδα μας δεν έχει χερσαία σύνορα με χώρες Σένγκεν κι όμως με το πρόσχημα της αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών, η ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή διεκδικεί δικαίωμα αυτόβουλης και αυτοτελούς δράσης στα ελληνικά σύνορα, ακόμη και σε περίπτωση διαφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης.

«Κύριοι της Επιτροπής», κατέληξε μιλώντας για το θέμα στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής ο Νότης Μαριάς, «η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα, τα σύνορά της είναι ελληνικά και θα συνεχίσουν να τα προστατεύουν οι Έλληνες κι όχι η ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή, που θα δρα με ίδια πρωτοβουλία, επικουρούμενη μάλιστα και από ομάδες ταχείας επέμβασης Βαυαρών, Γερμανών και Γάλλων αστυνομικών και συνοριοφυλάκων, όπως ονειρεύεται ο κ. Βέμπερ».

Δείτε το σχετικό βίντεο από την πλήρη παρέμβαση του Νότη Μαριά:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News