default-image

Ν. Παππάς: Ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες θα προχωρήσει κανονικά

Ελλάδα
Ν. Παππάς: Ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες θα προχωρήσει κανονικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντός του προσεχούς διαστήματος αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση σχετικά με τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών. Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, στο περιθώριο των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες, τόνισε πως «η Ν.Δ. δεν έχει ανταποκριθεί στο θεσμικό της καθήκον» (σ.σ. για τον ορισμό διοίκησης ΕΣΡ), ενώ σημείωσε ακόμα πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην έκδοση υπουργικής απόφασης για τον αριθμό των αδειών που θα δοθούν. «Θα υπάρξει τροποποίηση του νόμου που θα διασφαλίζει ότι μπορεί να γίνει διαγωνισμός ακόμη και αν η Ν.Δ. θελήσει να τον υπονομεύσει και να τον μπλοκάρει», είπε.

Επίσης ξεκαθάρισε πως αποτελεί «ηθική μας υποχρέωση να επιβάλουμε τους κανόνες και αυτή δεν πρόκειται να καμφθεί από οποιαδήποτε προπαγάνδα ή διαστρέβλωση».

«Ο καημός μας δεν είναι να επηρεάζουμε το περιεχόμενο ειδήσεων κέντρων ενημέρωσης, αλλά η ηθική μας υποχρέωση είναι να βάλουμε κανόνες και αυτό δεν πρόκειται να καμφθεί από οποιοδήποτε εκβιασμό ή λασπολογία», είπε ο υπουργός.

Ο ίδιος έκανε λόγο εξάλλου για κύκλους που επειδή νιώθουν ότι θίγονται με κυβερνητικές πρωτοβουλίες, όπως η νομιμότητα στο χώρο των ΜΜΕ, «επιχειρούν την προσωπική τους κατάθλιψη να τη μετατρέψουν σε λαϊκή κατάθλιψη».

Πίσω από τους κύκλους αυτούς βρίσκεται, σύμφωνα με τον κ. Παππά, «η καλλιέργεια κλίματος καταστροφολογίας στον τόπο».

Απαντώντας στους επικριτές του κυβερνητικού έργου υπογράμμισε ότι «τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα για όσους αδύναμους» με τη θέσπιση του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση, για όσους έκαναν χρήση της ρύθμισης των 100 δόσεων και για όσους μπορούν να διαφυλάξουν την πρώτη τους κατοικία.

«Αντίθετα», συνέχισε, «τα πράγματα πηγαίνουν χειρότερα για έναν ιδιοκτήτη ΜΜΕ». Μέριμνα της κυβέρνησης, διαβεβαίωσε, είναι η φροντίδα όσων επλήγησαν από την κρίση.

Ειδική αναφορά έκανε και στο γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η θέση της χώρας διαθέτει ιδιαίτερη βαρύτητα, δεδομένης και της ευρύτερης αστάθειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News