default-image

Εταιρεία ζητά να αναβληθούν ξανά οι εκλογές στη Ν.Δ.

Ελλάδα
Εταιρεία ζητά να αναβληθούν ξανά οι εκλογές στη Ν.Δ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έχει τέλος το θρίλερ στη Νέα Δημοκρατία, καθώς νέα εμπλοκή φαίνεται ότι προκύπτει με τις εσωκομματικές εκλογές της που θα αναδείξουν το νέο πρόεδρο του κόμματος. Αυτή τη φορά εταιρεία λογισμικού κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων καθώς είχε δώσει επίσης προσφορά για να διενεργήσει εκείνη τη διαδικασία αλλά κόπηκε και τώρα ως θιγόμενη ζητά την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία "Έξυπνα Συστήματα (Genius Systems) Α.Ε." στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων καταγγέλλει μεθοδεύσεις από την πλευρά των υπευθύνων της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό να ανατεθεί ο διαγωνισμός στη Vodafone, και ζητεί τη ματαίωση των εκλογών μέχρι τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής.

Η μηνυτήρια αναφορά

Όπως αναφέρεται στο περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, η εταιρεία ανταποκρίθηκε εμπρόθεσμα στους όρους του διαγωνισμού υποβάλλοντας οικονομική και τεχνική προσφορά κόστους 545.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένης και της δαπάνης 115.000 για την απασχόληση εξειδικευμένων χειριστών.

Η εταιρεία επικαλείται και την ανταλλαγή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) με τον Ιωάννη Παπαϊωάννου της αρμόδιας υπηρεσίας της Ν.Δ. αλλά και τηλεφωνήματα «ακόμη και με το γενικό διευθυντή της Ν.Δ.» την 1η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η υποβληθείσα πρόταση ήταν δεσμευτική για την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου και ήταν οικονομικότερη κατά τουλάχιστον 150.000 ευρώ σε σχέση με τις 750.000 ευρώ που θα δοθούν στη Vodafone.

Επίσης η εταιρεία υποστηρίζει ότι το τελικό κόστος θα υπερβεί το 1,2 εκατ. ευρώ από τη στιγμή που θα πρέπει να εκπαιδευτούν οι 1.900 περίπου χρήστες υπολογιστών εκείνη τη μέρα, ενώ αποκαλύπτει ότι στις αρχές Δεκεμβρίου απέστειλε επιστολές διαμαρτυρίας και στους 4 υποψηφίους αρχηγούς της Ν.Δ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και θα κριθεί αν θα τιναχθούν και πάλι στον αέρα οι εκλογές.

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της εταιρείας, κ. Νίκο Αγαπηνό από τη Συγγρού δηλώνουν άγνοια, προφανώς διότι το χαρτί επίδοσης θα φτάσει στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας τη Δευτέρα.

Στη Ν.Δ. αναφέρουν ωστόσο είναι μία εταιρεία ιδιωτικού δικαίου και μπορεί να αποφασίσει με ποιον θα συνεργαστεί, ενώ εκτιμούν ότι δε θα κερδίσει η εταιρεία τα ασφαλιστικά μέτρα.

Αύριο το πρωί, μάλιστα, συνεδριάζει η ΚΕΦΕ, ενώ κατά τη συνεδρίαση αναμένεται η Vodafone να κάνει το πρώτο τεστ της εφαρμογής και επομένως να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά.

Ωστόσο, με ανάρτησή του ο γραμματέας του κόμματος κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος πολιτικοποιεί το θέμα, τονίζοντας ότι κάποιοι δε θέλουν εκλογές. «Κάποιοι κάνουν τα πάντα για να μη γίνουν εκλογές στη Ν.Δ. ή προσπαθούν να παραπληροφορήσουν τον κόσμο γιατί δε θέλουν μεγάλη συμμετοχή. Θέλουν ένα κόμμα μικρό και κλειστό. Δε θα τους περάσει όσες παρεμβάσεις και να κάνουν…», γράφει ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News