default-image

Το Χωριό του Αϊ Βασίλη στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου

Κρήτη
Το Χωριό του Αϊ Βασίλη στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σχολική κοινότητα του 16ου Δημοτικού Σχολείου και του 10ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου διοργανώνει στις 12 (1 μ.μ.-10 μ.μ.) και 13 Δεκεμβρίου 2015 (11 π.μ.-9 μ.μ) εκδήλωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, όπου και φέτος με τη μαγεία των Χριστουγέννων οι επισκέπτες θα γνωρίσουν το "Χωριό του Αϊ Βασίλη".

Ο Αϊ Βασίλης μαζί με τα Ξωτικά του, τη Νεράιδα των Ευχών, τη Χιονάτη με τους επτά νάνους και την κατασκήνωση των Προσκόπων περιμένει όλους μας στα ξύλινα σπιτάκια του γεμάτα με δραστηριότητες, κατασκευές, κεραμική, ζαχαροπλαστική, παραμύθια, θεατρικές παραστάσεις, παιδικές προβολές, δρώμενα, παιχνίδια, ζωντανή μουσική, αθλητικές δράσεις, βόλτες με πόνι, λιχουδιές, χριστουγεννιάτικο παζάρι και με το παραδοσιακό καφενείο. Η Καστοριά αγκαλιάζει το "Χωριό του Αϊ Βασίλη" με ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

Το τρενάκι του Αϊ Βασίλη θα περιμένει μικρούς και μεγάλους επισκέπτες έξω από το δημοτικό κήπο για να τους ταξιδέψει στο "Χωριό" που βρίσκεται στο Μασταμπά στο Ρέθυμνο (μετά τα γραφεία του ΙΚΑ). Ώρες αναχώρησης και επιστροφής κάθε μία ώρα (ελεύθερη είσοδος).

Στο σχολείο θα βρίσκεται η πρόεδρος του Συλλόγου μαζί με εθελοντές που θα ενημερώνουν τον κόσμο για τις δράσεις του Συλλόγου ώστε να βοηθήσουν οι πολίτες με το δικό τους τρόπο τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Εκεί επίσης οι παρευρισκόμενοι μπορούν να βρουν χριστουγεννιάτικα και εταιρικά προϊόντα του Συλλόγου "Ηλιαχτίδα".

Για το διήμερο θα βρίσκεται αντιπροσωπεία του συλλόγου "Όραμα Ελπίδας" με το σύνθημα "Δώσε ελπίδα, δώσε ζωή": η κ. Παναγιώτα Καραφυλλίδου, κοινωνική λειτουργός (νίκησε τον καρκίνο με τη μεταμόσχευση) και η κ. Έφη Βλάμη, εργαζόμενη ως γραμματέας στον Σύλλογο "Όραμα Ελπίδας" και πρωταθλήτρια ξιφασκίας σε αμαξίδιο.

Επίσης, το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2015 από τις 4 μ.μ. έως τις 7μ.μ. θα γίνεται εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο του σχολείου.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News