default-image

BBC: Η Ελλάδα προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να συλλάβει τον Αμπαούντ

Ελλάδα
BBC: Η Ελλάδα προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να συλλάβει τον Αμπαούντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρεπορτάζ του ΒΒC, που επικαλείται τη βελγική αντιτρομοκρατική υπηρεσία, υποστηρίζει πως η Ελληνική Αστυνομία προσπάθησε, αλλά απέτυχε να συλλάβει τον εγκέφαλο του μακελειού στο Παρίσι Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης στην Αθήνα τον Ιανουάριο, οι Έλληνες αστυνομικοί δεν τα κατάφεραν να τον συλλάβουν, αλλά επισημαίνει πως ο τρόπος με τον οποίο ο μακελάρης κατάφερε να ξεφύγει από την ελληνική Αντιτρομοκρατική παραμένει άγνωστος.

Όπως αναφέρει το newsit.gr, το ΒΒC μεταδίδει πως οι ελληνικές Αρχές είχαν εντοπίσει το σήμα του κινητού τηλεφώνου στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Παγκράτι.

Δημοσιογράφος του BBC επισκέφτηκε το διαμέρισμα στο Παγκράτι στο οποίο φέρεται να διέμενε ο Αμπαούντ και μίλησε με γείτονές του, ενώ το βρετανικό πρακτορείο μεταδίδει πως, παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές Αρχές είχαν προγραμματίσει τη στόχευση του Βέλγου τζιχαντιστή ως υπόπτου, η διαδικασία δεν προχώρησε.

Οι έρευνες των ελληνικών Αρχών, σύμφωνα με το ξένο δίκτυο, έγιναν σε συντονισμό με τις βελγικές αστυνομικές Αρχές, καθώς υπήρχαν ενδείξεις πως ο μακελάρης της Γαλλίας έδινε οδηγίες μέσω κινητού τηλεφώνου από την Αθήνα στον ισλαμιστικό πυρήνα στην πόλη Βερβιέ του Βελγίου.

Μάλιστα, υποστηρίζουν πως οι ελληνικές Αρχές έκαναν ντου σε δύο πιθανά κρησφύγετα του Αμπαούντ στην Αθήνα, δύο ημέρες μετά τις αντίστοιχες εφόδους των Βέλγων στην πόλη Βερβιέ στις 15 και 17 Ιανουαρίου του 2015.

Για το θέμα του Αμπαούντ, σύμφωνα με το BBC, είχαν έρθει στην Αθήνα Βέλγοι αξιωματικοί προκειμένου να συνεργαστούν καλύτερα με τις ελληνικές Αρχές.

Προς το παρόν πάντως, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την Ελληνική Αστυνομία για το ρεπορτάζ του ΒΒC.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News