Ελλάδα

Γερμανική πρεσβεία: Ουδέν σχόλιο για Die Welt

«Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα παγίως δεν σχολιάζουν δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία αφορούν υποθετική εσωτερική αλληλογραφία.», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της η γερμανική πρεσβεία, με αφορμή το δημοσίευμα της Die Welt που επικαλείται αναφορά της στο Βερολίνο με την οποία σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι πρακτικά ακυβέρνητη».

Η γερμανική πρεσβεία σημειώνει ότι ο Γερμανός υπουργός Στάινμαγερ κατά το ταξίδι του στην Αθήνα επαίνεσε την ελληνική κυβέρνηση για την πρόοδο που έγινε.

 Αναλυτικά:

«Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα παγίως δεν σχολιάζουν δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία αφορούν υποθετική εσωτερική αλληλογραφία.

Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός κ. Στάινμαγερ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα επαίνεσε όλους τους συνομιλητές του και ειδικότερα τον Πρωθυπουργό, για τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων, ενώπιον των οποίων βρίσκεται η Ελλάδα. Αντιμετώπιση στην οποία συνδράμει σε μεγάλο βαθμό και η Γερμανία.

Σε αυτό το πνεύμα η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία συνεργάζονται στενά και εμπιστευτικά με όλες τις ελληνικές αρχές».

Υπενθυμίζεται ότι,  η εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη τρισέλιδη αναφορά της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου ανέφερε ότι  «η Ελλάδα είναι πρακτικά ακυβέρνητη. Η χώρα θυμίζει ακυβέρνητο πλοίο, αναφερόταν (στην έκθεση) στο προοίμιο της συνεδρίασης των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών την περασμένη Δευτέρα». 

Σχόλια