Ελλάδα

Σταθάκης: "Μέγα-ψέμα" οι καταγγελίες για τα 38 ακίνητα

Σκληρή και οργισμένη απάντηση στη Νέα Δημοκρατία και τα μέσα ενημέρωσης που τον κατηγορούν ότι δεν δήλωσε 38 ακίνητα στο "πόθεν έσχες" του 2012 έδωσε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, κάνοντας λογοπαίγνιο για «μέγα-ψέμα».

Ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι στην πραγματικότητα ο ίδιος έχει τέσσερα ακίνητα στην ιδιοκτησία του, ενώ τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία που του αποδίδονται είναι αγροτεμάχια, που περιήλθαν στη σύζυγό του μέσω κληρονομιάς και για τα οποία συνεχίζονται ακόμα διαδικασίες στα δικαστήρια.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομίας διάβασε αναλυτικά στη Βουλή τον ΕΝΦΙΑ που πληρώνει η σύζυγός του για τα επίμαχα αγροτεμάχια, με τη χρέωση για κάθε στοιχείο να ανέρχεται σε λίγα λεπτά του ευρώ.

Σημείωσε ότι δε γνώριζε εάν έπρεπε να δηλώσει τα εν λόγω αγροτεμάχια στο "πόθεν έσχες" του 2012 - για το οποίο ελέγχεται - καθώς το θέμα της κληρονομιάς βρισκόταν και τότε στα δικαστήρια. Τόνισε όμως πως τα δήλωσε το 2013 και το 2014.

Τέλος, ο κ. Σταθάκης σχολίασε, σύμφωνα με το skai.gr, ότι «δε θα είχα καν ασχοληθεί με το "μέγα-ψέμα" αν δεν το είχε "οικειοποιηθεί" η Νέα Δημοκρατία», λέγοντας στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κανονικά θα έπρεπε να αγωνίζονται ώστε να μην μπαίνουν στο δημόσιο διάλογο τέτοιες ανακρίβειες.

Σχόλια