default-image

Δε βλέπει ανάδειξη αρχηγού από τον α' γύρο η Ντ. Μπακογιάννη

Ελλάδα
Δε βλέπει ανάδειξη αρχηγού από τον α' γύρο η Ντ. Μπακογιάννη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάδειξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας «θα ήταν προτιμότερο να γίνει από τον πρώτο γύρο», δηλώνει σε συνέντευξή της στον Τύπο η βουλευτής του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη, εκτιμά ωστόσο ότι κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θα εκλέξουμε το νέο πρόεδρο αφού μας φωτίσει το Άγιο Πνεύμα».

Σύμφωνα με την ίδια, βασική προϋπόθεση για να κλείσουν οι πληγές του κόμματος είναι να πραγματοποιηθεί άμεσα ένα συνέδριο επανίδρυσης της Ν.Δ., όπου θα συμφωνηθεί η τροποποίηση του Καταστατικού, ώστε να γίνει σύγχρονο και δημοκρατικό, προτρέποντας σε ένα ουσιαστικό άνοιγμα προς το Κέντρο. «Ο ιδεολογικός πυρήνας της παράταξης στις νικηφόρες περιόδους της ήταν εστιασμένος στο Κέντρο και στη φιλελεύθερη πολιτική», προσθέτει η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στα "Νέα Σαββατοκύριακο".

Καυστικό ήταν το σχόλιο της ίδιας για τα σενάρια επιστροφής του Αντώνη Σαμαρά… «Και εμένα μου αρέσουν πολύ οι μηχανές του χρόνου. Τις βλέπω στον κινηματογράφο», είπε.

«Πρέπει να ασκηθεί σκληρή αντιπολιτευτική κριτική στην κυβέρνηση η οποία δεν ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται», σημείωσε ακόμη η Ντόρα Μπακογιάννη, συμπληρώνοντας πάντως ότι «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στο δρόμο που ο κάθε πρωθυπουργός θα βρίσκεται μπροστά στο φάσμα της αντιπολιτευτικής τακτικής του. Συναίνεση, όμως, δε σημαίνει λευκή επιταγή. Η συναίνεση δεν μπορεί να επιτευχθεί με ύβρεις και κατηγορίες, μπορεί να επιτευχθεί μόνο μετά την αναγνώριση των λαθών και την ανάληψη ευθυνών».

Ως πολιτικό θέμα υψίστης σημασίας χαρακτήρισε εξάλλου το ασφαλιστικό σύστημα τονίζοντας ότι δεν αφορά μόνο τους σημερινούς συνταξιούχους αλλά σχετίζεται με το πώς θα εξασφαλιστεί ένα εργαλείο ανάπτυξης και αλληλεγγύης, ενώ για το κατά πόσον η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Σέγκεν η κ. Μπακογιάννη αναφέρει ότι δε θα πρέπει να δώσουμε ως χώρα πάτημα σε εκείνους που ούτως ή άλλως δε μας βλέπουν με συμπάθεια στην Ευρώπη και σημειώνει ότι θα πρέπει να γίνεται διάκριση μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News