default-image

Μεϊμαράκης: Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι οι εκλογές θα είναι αδιάβλητες

Ελλάδα
Μεϊμαράκης: Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι οι εκλογές θα είναι αδιάβλητες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ αν η διαδικασία θα είναι αδιάβλητη. Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να εγγυηθεί κάτι τέτοιο. Πρότεινα να πάμε με τους εκλογικούς καταλόγους του 2009 και το αρνήθηκαν», δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Δεν έχω επισήμως ενημερωθεί για την ημερομηνία των εκλογών, περιμένω τον κ. Παπαμιμίκο να κάνει τις επίσημες ανακοινώσεις, επειδή εγώ δεν μετέχω στην ΚΕΦΕ, είπε ακόμη μιλώντας στο Mega.

Όταν του επισημάνθηκε πως πρόεδρος της ΚΕΦΕ είναι πλέον ο Γ. Τραγάκης, απάντησε πως ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε κώλυμα και όχι παραίτηση.

Αναφερόμενος στο αδιάβλητο της διαδικασίας ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Δεν μπορώ να το εγγυηθώ και νομίζω ότι κανείς πολιτικός δεν μπορεί να εγγυηθεί το τεχνικό μέρος αυτής της διαδικασίας. Αλλά ακριβώς επειδή κανείς μας δεν μπορεί να το εγγυηθεί, θα πρέπει να πάμε με διαφορετική πρόταση χωρίς να ξεφεύγουμε από το καταστατικό. Θα ακούσατε ότι πρότεινα να πάμε με τους εκλογικούς καταλόγους του 2009, ώστε να υπάρχει μια βάση στους υπολογιστές μας».

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος είπε πως δε μίλησε ποτέ για δόλο με αφορμή την προηγούμενη αποτυχία στις εκλογές και πρόσθεσε ότι όποιοι πιστεύουν ότι υπάρχει δόλος θα πρέπει να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη.

Απαντώντας σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ εάν εκείνος εκλεγεί πρόεδρος, είπε πως με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ωστόσο χωρίς να αποκλείει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο τόνισε πως «οι εξελίξεις τρέχουν και αλλάζουν πολλές φορές τα δεδομένα με τα οποία πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Αν εμείς μπορούμε να συνεννοηθούμε και να σύρουμε τον κ. Τσίπρα σε μια κατεύθυνση που θεωρούμε ότι είναι σωστή, λογική, θα το κάνουμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News