Ελλάδα

Στην Αθήνα σήμερα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

 Στην Αθήνα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ευρώπη.


Στην ατζέντα του φέρνει , μεταξύ άλλων, την πρόσφατη ένταση που έχει δημιουργηθεί μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Άγκυρα, την παγκόσμια ανησυχία μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι από τους τζιχαντιστές, αλλά και ενεργειακά θέματα.

Χθες από τη Κύπρο εξέφρασε την πεποίθηση πως υπάρχει σημαντική πρόοδος στο κυπριακό και πως η λύση είναι κοντά, μετά από ξεχωριστές συναντήσεις που είχε με τον κύριο Αναστασιάδη και τον κύριο Ακιντζί.

Επίσης, ανέφερε ότι είναι εντυπωσιασμένος από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, οι οποίοι, σημείωσε, εργάζονται σκληρά.

Ο Αμερικανός υπουργός δήλωσε ότι μια βιώσιμη λύση και διαρκής λύση θα έχει ωφέλεια για την Κύπρο και όλη την περιοχή . «Η Κύπρος θα γίνει ένα επιχειρηματικό κέντρο. Θα είναι μοντέλο για άλλους τόπους που χρειάζονται πολυεθνικό μέλλον», είπε.Ο κ. Κέρι τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα έχει ευθύνη να στηρίξει τη λύση του Κυπριακού και διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν αυτό που πρέπει, συμπεριλαμβανομένης τεχνικής και οικονομικής βοήθειας, όπως γράφει ο ΣΚΑΙ.Θετική και παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με ανάρτησή του στο Twitter.


Σχόλια