Ελλάδα

"Τα σύνορά μας θα συνεχίσουν να τα προστατεύουν Έλληνες"

Κατώτερη των περιστάσεων χαρακτήρισε την ηγεσία της Ε.Ε. με παρέμβασή του στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 2 Δεκεμβρίου 2015, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής κ. Νότης Μαριάς, λέγοντας ότι υποκύπτει στους εκβιασμούς της Τουρκίας.

«Μιας Τουρκίας που θωπεύει τον Daesh και κάνει λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές. Μιας Τουρκίας, που οργανώνει το λαθρεμπόριο μεταφοράς χιλιάδων προσφύγων  από τη Συρία στα νησιά του Αιγαίου, με κέρδος άνω των 12 δισ. ευρώ. Μιας Τουρκίας, που συνεχίζει να παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας» είπε ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Στον πύρινο λόγο του ο κ. Νότης Μαριάς στράφηκε κατά της ηγεσίας της ΕΕ αλλά και κατά του Γερμανού προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος λέγοντας: «Τελικά, κύριοι της ευρωπαϊκής ένωσης, έχετε βάλει το λύκο να φυλάει τα πρόβατα κι όχι μόνο. Επιπλέον, δίνετε στην Άγκυρα και 3 δις ευρώ».

Απευθυνόμενος ιδιαιτέρως προς τον Βέμπερ ο κ. Νότης Μαριάς είπε: «Η Ελλάδα κατακλύστηκε από χιλιάδες πρόσφυγες γιατί τους κάλεσε η κα Μέρκελ να έρθουν στην Γερμανία. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα και δεν δέχεται συνδιαχείριση των εξωτερικών της συνόρων.»

«κύριε Βέμπερ, να το πάρετε απόφαση ότι τα σύνορα μας είναι Ελληνικά και θα συνεχίσουν να τα προστατεύουν οι Έλληνες, κι όχι Γερμανικά στρατεύματα, όπως ονειρεύεστε. Γιατί αυτό έχει λήξει ιστορικά και αμετάκλητα εδώ και 70 χρόνια».

Ολόκληρη η παρέμβαση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή κ. Νότη Μαριά στο βίντεο που ακολουθεί:

Σχόλια