default-image

"Χιλιάδες ασφαλισμένοι κινδυνεύουν με αύξηση ορίων συνταξιοδότησης"

Ελλάδα
"Χιλιάδες ασφαλισμένοι κινδυνεύουν με αύξηση ορίων συνταξιοδότησης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σχέδια της τρόικας για διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κατήγγειλε μιλώντας στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 24 Νοεμβρίου 2015, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Σε συζήτηση με θέμα τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «αρχικά, οι καταναλωτές θα πρέπει να απολαμβάνουν το ίδιο επίπεδο προστασίας και να υπάρχουν ισότιμοι όροι, ανεξάρτητα από τις διαφορές μεταξύ των διαύλων διανομής. Είναι,επίσης, αναγκαία η κατάλληλη και επαρκής ενημέρωση των καταναλωτών για οποιοδήποτε ασφαλιστικό προϊόν, ώστε να ενισχυθεί η εσωτερική αγορά. Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση προκειμένου να αποφευχθεί η παραπληροφόρηση-που μπορεί να προκληθεί από κάποια παραπλανητική διαφήμιση για παράδειγμα-των καταναλωτών και για το λόγο αυτό χρειάζεται ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής. Θα πρέπει ακόμα να υπάρχει μέριμνα σε περίπτωση ζημίας των ασφαλισμένων και εμπιστοσύνη για τους καταναλωτές».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Γενικότερα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση οι διατάξεις για την προστασία των καταναλωτών θα πρέπει να είναι σύμφωνες με το δίκαιο της Ένωσης, ώστε να καλυφθεί το ενδεχόμενο παραπληροφόρησης ή ζημιάς. Εξάλλου, σε περιόδους χρηματοοικονομικής κρίσης που διανύουμε o ασφαλιστικός τομέας πλήττεται».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Τέλος, στην Ελλάδα χιλιάδες ασφαλισμένοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα κινδυνεύουν με αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ η τρόικα απαιτεί επανασχεδιασμό του ασφαλιστικού συστήματος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News