default-image

Βολές του πρωθυπουργού κατά Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ

Ελλάδα
Βολές του πρωθυπουργού κατά Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους κυρίως στο ζήτημα του ασφαλιστικού διατύπωσε ο Πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Όπως υποστήριξε, στο ζήτημα του ασφαλιστικού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τήρησαν μια στάση υπονομευτική στη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης. Βάζουν την κομματική τους επιβίωση πάνω από τα συμφέροντα των συνταξιούχων, σημείωσε.

Αυτοί που έχουν εφαρμόσει τόσες μειώσεις συντάξεις, που έκαναν το καταστροφικό PSI σήμερα αρνούνται να κατεθέσουν προτασεις για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού σε έναν συντεταγμένο διάλογο, είπε.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα καταθέσει την πρότασή της «ώστε στο πλαίσο των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει να καταστησουμε το ασφαλιστικό βιώσιμο χωρίς νέες επώδυνες περικοπές στις συντάξεις».

Ο διάλογος είπε θα γίνει πρώτα στην οικονομική και κοινωνική επιτροπή και ακολούθως στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τη στάση της στο ζήτημα της συνταγματικής μεταρρύθμισης αλλά και της προσφυγικής κρίσης, κάτι που όπως είπε καθιστά προβληματική τη δυνατότητα συνεννόησης σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

Αντιλαμβάνομαι ότι η ΝΔ βρίσκεται σε δομική και διαρκή κρίση και έχει να διαχειριστεί τις εσωκομματικές της διαδικασίες, όμως η χώρα δεν μπορεί να περιμένει, τόνισε, επισημαίνοντας ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση αποτελεί θεσμικό πυλώνα του πολιτικού συστήματος «αλλά αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων».

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αυτό που απαιτείται είναι υψηλό αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητα, πρόσθεσε όμως πως «δυστυχώς αυτοί που έχουν την αποκλειστική ευθυνη για την οικονομική εξόντωση του λαου απέδειξαν ότι δεν τα έχουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News