default-image

ΕΛ.ΑΣ.: Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει το σχέδιο αναδιάρθρωσης

Ελλάδα
ΕΛ.ΑΣ.: Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει το σχέδιο αναδιάρθρωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνενώσεις και λουκέτα σε αστυνομικά Τμήματα αλλά και ριζικές αλλαγές σε νευραλγικούς κλάδους όπως τα τμήματα δίωξης ναρκωτικών τα οποία εντάσσονται στις υποδιευθύνσεις ασφαλείας φέρνει η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του την ερχόμενη Πέμπτη κατά την παρουσίαση του σχεδίου στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου στο Ηράκλειο.

Οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών ξεκίνησαν ήδη και εστιάζονται στη έλλειψη που προσωπικού για την οποία δε γίνεται καμία απολύτως συζήτηση προαναγγέλλοντας ντόμινο λειτουργικών προβλημάτων.  

Το σχέδιο προβλέπει απλή αναδιανομή προσωπικού, τη στιγμή που η αναλογία αστυνομικών-πολιτών στην Κρήτη είναι η πιο δυσανάλογη σε όλη την Ελλάδα καθιστώντας άνιση τη μάχη με την παρανομία

Σε επίπεδο νομού Ηράκλειο, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το Α' και Β' Αστυνομικό Τμήμα συγχωνεύονται, όπως και το τμήμα Καστελίου με εκείνο του Αρκαλοχωρίου. Το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας θα αλλάξει πεδίο αρμοδιότητας καλύπτοντας πλέον τα όρια του Δήμου Μαλεβιζίου. Το Αστυνομικό Τμήμα της Βιάννου, όπου μόλις τα τελευταία 24ωρα έλυσε το στεγαστικό του πρόβλημα, όπως φαίνεται θα υποβαθμιστεί σε Αστυνομικό Σταθμό!

Τη διατήρηση, ακόμη και ενίσχυση των υπηρεσιών πρώτης γραμμής όπως η Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κρήτης και του Τμήματος Δίωξης οργανωμένου Εγκλήματος ζητούν οι συνδικαλιστές, ενώ ομόφωνη είναι επιδοκιμασία για τον στον πολυπόθητο σχηματισμό της Άμεσης Δράσης. Σε αυτήν εντάσσονται οι ομάδες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ αλλά πιθανότατα και άλλες δυνάμεις όπως κλιμάκια των ΤΑΕ.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News