default-image

Στην Αθήνα τη Δευτέρα αντιπροσωπεία του ΕΚ για τις εργασιακές σχέσεις

Οικονομία
Στην Αθήνα τη Δευτέρα αντιπροσωπεία του ΕΚ για τις εργασιακές σχέσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα τη Δευτέρα και Τρίτη (30/11 - 1/12/2015) για να συζητήσει με Έλληνες Αξιωματούχους τις επερχόμενες τροποποιήσεις στην αγορά εργασίας και στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα.

Η πενταμελής αντιπροσωπεία του ΕΚ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Απασχόλησης Thomas Handel θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Υπουργό Εργασίας Γεώργιο Κατρούγκαλο και άλλους αξιωματούχους.

Η επίσκεψη της Επιτροπής στην Αθήνα πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γεωργίου Κατρούγκαλου με σκοπό τη συνεργασία, ανταλλαγή απόψεων και διατύπωση προτάσεων όσο αναφορά τις σημαντικές τροποποιήσεις που πρόκειται να εφαρμοστούν σύντομα στην Ελλάδα, στην αγορά εργασίας και στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης του ΕΚ Thomas Handel εξέφρασε αισιοδοξία ενόψει της επίσκεψης στην Αθήνα και δήλωσε:   "Προσφέρουμε στην Ελληνική Κυβέρνηση εποικοδομητική και ουσιαστική συνεργασία. Αποστολή μας είναι να συνεισφέρουμε στην κατανόηση από τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά στην πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στον τομέα της απασχόλησης και των μεταβολών στην αγορά εργασίας.

Αποσκοπούμε στην ουσιαστική ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με εμπειρογνώμονες από διάφορους τομείς, όπως πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων και ευρύτερα της κοινωνίας των πολιτών. Η επίσκεψη στην Αθήνα είναι επίσης μια ευκαιρία για τους ευρωβουλευτές να προβούν σε μια σε βάθος ανάλυση των προκλήσεων και των προοπτικών που διαφαίνονται".

Τη Δευτέρα 31/11/2015 η αντιπροσωπεία του ΕΚ θα συναντήσει τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γεώργιο Κατρούγκαλο, την Αναπληρωτή Υπουργό για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, καθώς και  την Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο. Στη συνέχεια οι ευρωβουλευτές θα έχουν συναντήσεις με ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.

Την Τρίτη 1/12/2015 η αντιπροσωπεία θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της  Βουλής των Ελλήνων και θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης Ιωάννη Δραγασάκη.

Την Αντιπροσωπεία του ΕΚ αποτελούν:

- Thomas Handel, Πρόεδρος  (Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς / Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών, Γερμανία)

- Miapetra Kumpula-Natri,  (Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο ΕΚ, Φινλανδία)

- Amjad Bashir (Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, Ηνωμένο Βασίλειο)

- Laura Agea (Ομάδα Ευρώπη Ελευθερίας και Άμεσης Δημοκρατίας, Ιταλία)

- Kostadinka Kuneva (Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς / Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών, Ελλάδα)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News