default-image

Στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Αλ. Τσίπρας

Ελλάδα
Στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Αλ. Τσίπρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη συμβολή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στον διαθρησκευτικό διάλογο, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την περιοχή, εξήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντηση που είχε το απόγευμα της Πέμπτης με τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ΄.

Υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, ο Πατριάρχης τόνισε ότι η επίσκεψή του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς πραγματοποιείται σε μια περίοδο που δοκιμάζονται οι χριστιανοί στην περιοχή.

Ο κ. Θεόφιλος αναφέρθηκε στον ιστορικό ρόλο του Πατριαρχείου και στις προσπάθειες που έχει καταβάλλει διαχρονικά για την διαφύλαξη της ορθοδοξίας και την αρμονική συμβίωση διαφορετικών θρησκειών στην ιστορική πόλη.

Απαντώντας, ο πρωθυπουργός στάθηκε στην αξία του διαθρησκευτικού διαλόγου για την ειρήνη και τη συνύπαρξη, καταδίκασε για μια ακόμη φορά τις εκδηλώσεις θρησκευτικού μίσους και βίας και κάλεσε τον Πατριάρχη να συνεχίσει την προσπάθεια για την ενίσχυση του διαλόγου και την ειρηνική συνύπαρξη των τριών διαφορετικών, μονοθεϊστικών θρησκειών, των Χριστιανών, των Μουσουλμάνων και των Ιουδαίων. Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε επίσης ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τα έργα αναστήλωσης του Πατριαρχείου.

Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, απένειμε στον πρωθυπουργό τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Παναγίου Τάφου και στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στο Πατριαρχείο, ενώ επισκέφθηκε και τον Πανάγιο Τάφο. Με την επίσκεψη αυτή, ο κ. Τσίπρας ολοκλήρωσε το ταξίδι του στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη και αργότερα απόψε, επιστρέφει στην Αθήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News