Ελλάδα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι "πενταμηνήτες"

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα με συμβάσεις η διάρκεια των οποίων λήγει, την ίδια στιγμή που οι κοινωνικές ανάγκες τις οποίες καλύπτουν για την εξυπηρέτηση των πολιτών παραμένουν. 


Για σήμερα, Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας στους δήμους από τις 11:30 το πρωί μέχρι το τέλος ωραρίου και συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι μπροστά στο υπουργείο Εργασίας.

Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για τους «πενταμηνίτες» των δήμων καλεί τους εργαζομένους, ανεξάρτητα σχέσης εργασίας, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα στα πεντάμηνα.

Όπως τονίζεται, οι «πενταμηνίτες» δεν είναι εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας, απαιτούν την παραμονή τους στην εργασία τους και προτάσσουν το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.Όπως επισημαίνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, «ενιαία διεκδικούμε το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στους δήμους, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ο αγώνας είναι κοινός και μας αφορά όλους!».

Σχόλια