default-image

"Η Βρετανία επιθυμεί παραμονή στην Ενωμένη Ευρώπη κι όχι έξοδο"

Ελλάδα
"Η Βρετανία επιθυμεί παραμονή στην Ενωμένη Ευρώπη κι όχι έξοδο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την επίσκεψή του στο Λονδίνο και τις επαφές της ηγετικής ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τα στελέχη της κυβέρνησής του, μίλησε στο "Πρακτορείο FM", το ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης που εγείρει η Βρετανία με την Ε.Ε. και στο επικείμενο δημοψήφισμα της χώρας αυτής για την παραμονή της ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Νότης Μαριάς είπε: "Έχω την αίσθηση από τις επαφές που είχαμε στο Λονδίνο, ότι η Βρετανία επιθυμεί μία παραμονή στην Ενωμένη Ευρώπη κι όχι μία έξοδο. Επιθυμεί όμως, να σταματήσει η εξέλιξη του συγκεντρωτισμού των εξουσιών, και προωθεί την επαναφορά των αρμοδιοτήτων στα κράτη μέλη".

Ερωτηθείς για τη στάση της Βρετανίας στο ζήτημα των προσφυγικών ροών ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής είπε ότι ο κ. Κάμερον κι η κυβέρνησή του έχουν μία διαφορετική πολιτική προσέγγιση στο θέμα αυτό, πάνω στην οποία θα μπορούσε να εργαστεί και η Ελλάδα. Και διευκρίνισε ότι η Βρετανική κυβέρνηση θέλει τα hotspots να είναι στην Τουρκία και σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο σημείο αυτό ο Νότης Μαριάς πρόσθεσε ότι "η δική μας θέση είναι η ρήτρα κατανομής προσφύγων", η οποία με βάση τη συμφωνία της 23ης Σεπτεμβρίου δείχνει ότι αναλογούν στην Ελλάδα 11.000 πρόσφυγες, αφού κριτήρια είναι το ΑΕΠ, η έκταση κι ο πληθυσμός, σε συνάρτηση με την ανεργία και τους δείκτες της.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Νότη Μαριά στο "Πρακτορείο FM" στο ηχητικό που ακολουθεί:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News