default-image

Στο Ισραήλ από σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Ελλάδα
Στο Ισραήλ από σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνομιλίες υψηλού επιπέδου σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη Μέση Ανατολή, τις διμερείς σχέσεις και τον ρόλο της χώρας μας στην περιοχή, θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα και αύριο στο Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν και άλλους αξιωματούχους. Την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Μαχμούτ Αμπάς, ενώ θα επισκεφθεί και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Ο ηγέτης των Παλαιστινίων αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα, το διήμερο 21 - 22 Δεκεμβρίου.

Τον κ. Τσίπρα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και οι Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς, Γιάννης Αμανατίδης, Όλγα Γεροβασίλη. 

Η επίσκεψη στο Ισραήλ έχει ως επιδίωξη τη διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας (μεταφορά φυσικού αερίου, διαχείριση υδάτινων πόρων) του τουρισμού και της τεχνολογίας. 

Θα προωθηθεί, επίσης, η σύγκληση τριμερούς Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, στα πρότυπα της αντίστοιχης με την Αίγυπτο. Είναι αυτονόητο ότι οι συνομιλίες θα συμπεριλάβουν και την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, που επικαλείται το in.gr,  πρόκειται για μια επίσκεψη που θα επιβεβαιώσει τις παραδοσιακά θερμές σχέσεις του ελληνικού με τον παλαιστινιακό λαό, ενώ παράλληλα, θα συμβάλει στην αναβάθμιση των σχέσεων της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News