Ελλάδα

Δηλώσεις του Νότη Μαριά για τις επαφές του στο Λονδίνο

Θετικά πλεονεκτήματα μπορεί να αποκομίσει η Ελλάδα από τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, που ξεκίνησε η Βρετανία με την Ε.Ε. σύμφωνα με τον Ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή, Αντιπρόεδρο των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά, που μόλις ολοκλήρωσε κύκλο πολιτικών επαφών με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και στελέχη της κυβέρνησής του.

Ο Νότης Μαριάς μετείχε αποστολής ηγετικού κλιμακίου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, που επισκέφθηκε το Λονδίνο στα πλαίσια του "Φθινοπωρινού Πανεπιστημίου" κι αποκόμισε το συμπέρασμα ότι "η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει την ευκαιρία που της δίνεται, ενόψει της διαπραγμάτευσης της Βρετανίας με την Ε.Ε. γιατί είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί μία λύση, στην οποία η Ελλάδα πρέπει να δώσει τη σύμφωνη γνώμη της".  Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής δήλωσε ότι "πρέπει αναλόγως να ξεκαθαρίσουμε την τακτική μας, για να κερδίσουμε θετικά πλεονεκτήματα απ' αυτή τη διαδικασία".  

Δεύτερο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε, ήταν η αντιμετώπιση των τζιχαντιστών και η αποφασιστική στάση που πρέπει να υπάρξει από πλευράς της διεθνούς κοινότητας."Το θέμα αυτό, σημείωσε ο Νότης Μαριάς, έχει σχέση με τις προσφυγικές ροές κι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες. Χρειάζεται, νομίζω, μία σημαντική ρύθμιση στα θέματα αυτά και πρέπει τα hotspots να γίνουν στην Τουρκία".

Αναλυτικές δηλώσεις του Νότη Μαριά στο βίντεο που ακολουθεί:

Σχόλια