Ελλάδα

Γιαννάκου: Η ΝΔ βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού

 «Η ΝΔ βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού», δήλωσε η Μαριέττα Γιαννάκου, που είναι το πρόσωπο που πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως μεταβατική πρόεδρο του κόμματος, μιλώντας στο Mega με αφορμή την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ και τον πόλεμο ευθυνών που έχει ξεσπάσει.

Η κ. Γιαννάκου, αφού τόνισε ότι αυτά που συμβαίνουν είναι «παρακμιακά φαινόμενα», επισήμανε ότι η πρόταση για να βοηθήσει το κόμμα στο μεταβατικό αυτό στάδιο είναι ένα «βαρύ φορτίο» το οποίο θα αναλάμβανε μόνο εφόσον αυτό γινόταν αποδεκτό από τους υποψηφίους, αλλά και από τα θεσμικά όργανα.

Η πρώην υπουργός, ανέφερε ότι το θέμα της εκλογής του νέου αρχηγού πρέπει να συνεχιστεί και να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό εξασφαλίζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε να μην προκύψουν αμφισβητήσεις.

Παράλληλα, τάχθηκε μάλιστα υπέρ της σύγκλησης της ΚΟ της ΝΔ που είναι όπως είπε το υπ' αριθμόν ένα θεσμικό όργανο.

Σε ερώτηση για πιθανή ανάμειξη του Κώστα Καραμανλή υπενθύμισε ότι το Φλεβάρη είχε επισκεφθεί τον πρώην πρωθυπουργό μαζί με άλλα στελέχη και του είχε προτείνει να επανέλθει στα πράγματα «διότι υπάρχει μια εμπιστοσύνη των νεοδημοκρατών». Ωστόσο είπε ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο.

Σχόλια