default-image

Το απόλυτο μπάχαλο στη Νέα Δημοκρατία μετά την αναβολή των εκλογών

Ελλάδα
Το απόλυτο μπάχαλο στη Νέα Δημοκρατία μετά την αναβολή των εκλογών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το "ηλεκτρονικό μπάχαλο", καθώς το on line σύστημα διαχείρισης της ψηφοφορίας ουδέποτε λειτούργησε, οδηγεί στην αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

Δύο εναλλακτικές εξέτασε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, είτε να αναβληθούν οι εκλογές, είτε η διαδικασία να προχωρήσει χειρόγραφα. Στις 10 τα μέλη της ΚΕΦΕ ψήφισαν για αυτές τις δύο προτάσεις. Πέρα από την τοποθέτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η γενική στάση στα επιτελεία των υποψηφίων φαίνεται πως ήταν ότι πρέπει να αναβληθεί η διαδικασία, καθώς το ζήτημα δεν είναι μόνο χρονικό- αφού έχει καθυστερήσει η έναρξη- αλλά θα δημιουργηθεί πεδίο αμφισβήτησης του αποτελέσματος, που είναι το τελευταίο που θέλει η ΝΔ.

Τελικά, μετά από μια περιπετειώδη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ αποφασίστηκε, γύρω στις 10:30 να αναβληθούν οι εσωκομματικές εκλογές.

Να σημειώσουμε ότι η "περιπέτεια" της αναβολής των εκλογών βρήκε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στα Χανιά, όπου έλαβε γνώση της κατάστασης. Πάντως απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους που τον πλησίασαν και στη συνέχεια αναχώρησε, λίγο μετά τις 10.30, για την Αθήνα.

ΚΕΦΕ: Ευθύνεται η εταιρεία

Την ευθύνη στην τεχνική εταιρεία που ανέλαβε το τεχνικό μέρος της εσωκομματικής εκλογής στη ΝΔ ρίχνει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, με ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ:

«Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.

Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται.»

Γαλάζιος «εμφύλιος» για τις ευθύνες

Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει γαλάζιος «εμφύλιος» για τις ευθύνες, με τον Γιώργο Κουμουτσάκο και τον Νικήτα Κακλαμάνη να ζητούν παραιτήσεις. Μάλιστα, υπάρχει υποψήφιος που πέρα από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο (γραμματέα του κόμματος και πρόεδρος της ΚΕΦΕ) βάζει στο κάδρο των ευθυνών και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Την παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου αλλά και την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ζήτησε ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον Realfm 97,8.

Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της βουλής είπε ότι αυτός ο «τύπος» που λέγεται Ανδρέας Παπαμιμίκος έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί γιατί ήδη είχε εκφράσει τη στήριξή του σε συγκεκριμένο υποψήφιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News